ABNY
Image default
Eten en drinken

Een heetwater dispenser of een waterkoker: Wat is het verschil en welke moet ik kiezen?

Een heetwater dispenser of een waterkoker: Wat is het verschil en welke moet ik kiezen?

Er zijn zoveel instant waterkokers op de markt dat het moeilijk is om de beste waterkoker te vinden. Daarom hebben we meer dan 60 modellen getest met een team van experts om het kopen van een goede heetwaterdispenser gemakkelijk te maken. Hieronder vindt u een lijst van de top 4 modellen.

Met een waterkoker kook je zoveel water in een kopje of mok als je nodig hebt. Je hoeft dus niet te veel water te koken. Hierdoor is het een waterkoker die veel sneller is, veel minder energie verbruikt en energiezuiniger is dan  traditionele waterkokers. Vanwege deze snelheid worden heetwaterdispensers ook wel instant waterkokers genoemd. Het heeft eigenlijk het voordeel van een kokende kraan, maar veel goedkoper dan de Quooker.

Hieronder vind je een  overzicht van de beste  waterdispensers. Verderop op deze pagina leg ik uit waarom ik hiervoor heb gekozen. Er zijn ook andere waterdispensers die het  waard zijn om te kopen. Onze focus bij het kiezen van de beste boiler

Om deze heetwaterdispensertest correct uit te kunnen voeren, hebben we alle dispensers gecontroleerd op enkele gemeenschappelijke punten  die voor alle modellen van belang zijn.

 Waarde van geld: Wij vinden het belangrijk dat de producten die u koopt van de kwaliteit zijn waarvoor u betaalt. Dure producten die er  goed uitzien, zijn vaak van slechte kwaliteit. Bij ons vind je alleen  producten die een eerlijke prijs hebben voor de geboden kwaliteit. U zult merken dat een betere boiler niet per se het duurste model hoeft te zijn. Gebruiksgemak: Koop een goede boiler omdat je gemakkelijk, snel en energiezuinig thee wilt zetten. Daarom is de mate van gebruiksgemak erg belangrijk voor ons. Duurzaamheid: Een product dat op een dag steeds weer wordt gebruikt. Daarom moet het van hoge kwaliteit zijn, zodat het jaren mee kan. We letten op de verwerkingskwaliteit van onze producten en de gebruikte materialen. Beoordelingen van andere gebruikers: Andere mensen die een bepaalde boiler al heel lang gebruiken, weten of deze goed is of niet. Daarom nemen we de beoordelingen en ervaringen van anderen die het model uit de test hebben verlaten, zeer nauwkeurig onder de loep.

Koopgids heetwaterdispenser

Als je de ideale instant waterkoker  niet op je lijst hebt staan, kun je natuurlijk  altijd  de beste koop voor jezelf vinden. Als je goed  op de volgende punten let, kun je automatisch de beste aankoop doen.

1.     Tankinhoud

 Bepaalt de capaciteit die nodig is voor de instant waterkoker die moet worden gebruikt. De meeste modellen hebben een inhoud van ongeveer 1,5 liter. De inhoud van een standaard theemok is 250 ml. In een reservoir van 1,5 liter kunnen gemiddeld 6  koppen thee gezet worden. Denk goed na over de capaciteit die uw beste boiler moet hebben en kies dienovereenkomstig.

2.     Bediening en gebruiksgemak

 Een goede waterkoker is eenvoudig in gebruik. Als algemene regel geldt dat keukenapparatuur zonder gebruiksaanwijzing moet kunnen werken. Eigenlijk is het gewoon een warmwaterkraan. De gebruiksvriendelijke instant waterkoker heeft meerdere knoppen. Vaak is dit een knop voor het verdelen van warm water. In veel gevallen kunt u de uitvoer met dezelfde knop stoppen.

 Het temperatuurregelbare model heeft ook  een temperatuurregelaar. Met deze knop kunt u de temperatuur van het water bepalen. Er is thee die bij andere temperaturen dan 100 graden Celsius moet worden gezet.

3.     Waterverwarmer prijs:

 In de test hebben we ook  goed gelet op de prijs van de boiler. Prijzen variëren van circa € 50 tot € 100. Alleen omdat het duur is, wil nog niet zeggen dat het automatisch goed is. Dat hebben we zelfs bij elk product dat we testen bevestigd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de kwaliteit krijgt waarvoor u betaalt. Van het duurdere model boiler kunt u materialen van hogere kwaliteit verwachten. Je kunt ook verwachten dat de opties breder of beter zijn. Het volume is bijvoorbeeld luid, de kooktijd is kort en er is minder lawaai.

4.     Temperatuur instelling

 Als je graag thee drinkt die  onder het kookpunt moet worden gezet, heb je een boiler nodig die de watertemperatuur kan aanpassen. Financiële activa

 Kracht bepaalt vooral de snelheid waarmee  water opwarmt. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water kookt in de instant waterkoker. Zorg ervoor dat de elektrische groep die de boiler aansluit het bijbehorende vermogen kan blijven verwerken.

5.     UV- en/of koolstoffilter

 UV-filters voorkomen dat waterorganismen zich in  water vermenigvuldigen. Sommige goede boilers hebben zo’n filter. Er is ook een model met een ingebouwd actief koolfilter. Deze filters worden voornamelijk gebruikt om chloor uit  water te verwijderen. De toegevoegde waarde van actiefkoolfilters is volgens Nederlandse experts echter nihil, aangezien chloor  in Nederland verboden is voor het zuiveren van water.

 

Wat zijn de voordelen van een heetwaterdispenser?

Deze instant waterkokers worden steeds populairder. En dat is eigenlijk niet zo gek, een heetwaterdispenser heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een normale waterkoker: Het is sneller dan water koken met een waterkoker of fluitketel. Dit komt omdat het een instant waterkoker slechts de hoeveelheid water voor 1 kopje hoeft te koken. Ook is het verwarmingsvermogen van deze apparaten vaak hoger.

Ze zijn stiller. Zelfs vergeleken met een stille waterkoker maakt een heetwaterdispenser veel minder geluid tijdens het koken van water. Zeker wanneer je vaak thuis werkt en/of vlakbij de waterkoker zit is dat een prettige toevoeging.

Heetwaterdispensers zijn veel energiezuiniger dan waterkokers. Dit heeft met name te maken met het feit dat je veel minder water kookt dan met een waterkoker. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en is tegelijkertijd veel beter voor het milieu.

Veel instant waterkokers hebben een instelbare temperatuur optie. Sommige theesoorten zijn bedoeld om op een andere temperatuur dan 100 graden Celcius te trekken. Er zijn redelijk veel modellen heetwaterdispenser met een instelbare temperatuur optie.

De beste heetwaterdispensers

Weten wat de beste heetwaterdispenser van dit moment is? We nemen je mee in de beste twee modellen van nu.

Beste heetwaterdispenser algemeen: MOA heetwaterdispenser luxe

Belangrijkste kenmerken

 • Heetwaterdispenser
 • Kleur: zwart/zilver
 • Materiaal: kunststof
 • Inhoud watertank: 2,5 liter
 • Vermogen: 2400 watt
 • Volt: 220-240 v
 • Maximale hoeveelheid heet water per minuut: 400-500 ml
 • Afgifte water met 1 druk op de knop stoppen: ja
 • Energiezuinig: ja
 • Verwijderbare watertank: ja
 • Droogkook beveiliging: ja
 • BPA-vrij: ja
 • Snoerlengte: 1 meter

Verschil met een normale waterkoker

 Het grote voordeel van de MOA heetwaterdispenser HWD10 ten opzichte van een gewone waterkoker is in de eerste plaats de snelheid. Door het hoge vermogen van 2400 watt is een glas water snel aan de kook. Ten tweede kun je de exacte temperatuur  van het water instellen. Geweldig voor het bereiden van muntthee  met water van 75 graden.

 De  totale inhoud van het waterreservoir van de MOAHWD10 heetwaterdispenser is 2,5 liter. Het is ongeveer 12 kopjes thee. De tank is eenvoudig uitneembaar om te vullen of  schoon te maken. De onderste lekbak kan ook worden verwijderd voor eenvoudige reiniging.  

MOA laat zien dat het inrichten van je woning voor iedereen mogelijk is. Onze uitgebreide collectie bestaat uit zorgvuldig ontwikkelde hoogwaardige, stijlvolle, hippe en trendy producten. We streven naar duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak van onze artikelen. En omdat onze artikelen voor een breed publiek betaalbaar zijn, kan iedereen onze producten  ervaren. Met MOA geniet je ervan in de woonkamer, keuken of buiten.

Beste budget heetwater dispenser: Domo DO497KW

Kom tot rust met een t kopje heerlijk verse thee. Met één druk op de knop zet je met de DO497WK My Tea Deluxe in een mum van tijd een grote of kleine k kokend water. Je kiest zelf de hoeveelheid water die rechtstreeks in je kopje loopt. Op een efficiënte en energievriendelijke manier kook je dus enkel het water dat je nodig hebt.

De inhoud van het waterreservoir is 2l, dus je kunt meerdere kopjes na elkaar zetten zonder te moeten bijvullen.

Kenmerken van Domo DO497WK

 • Eén kopje kokend water met één druk op de knop
 • Voor zowel grote als kleine kopjes: tussen 150ml en 300 ml
 • Super snel en makkelijk
 • De perfecte dosering, recht in je kopje, in slechts 45 seconden
 • Kookt enkel het water dat je nodig hebt, met een super efficiënt water- en energiegebruik als resultaat
 • Ook handig voor andere warme dranken
 • BPA-vrij
 • Diameter vulopenig: 7,9 x 3,1 cm
 • Kabellengte: 85 cm
 • Geen filter
 • Inhoud waterreservoir: 2 l

Conclusie heetwaterdispenser kopen

Al met al is het interessant om een heetwaterdispenser aan te schaffen. Je vult gemakkelijk een kop met heet water zodat je heel snel en gemakkelijk thee, instant soup, chocomelk of andere hete drankjes kunt maken. Als je 1 van de beste heetwaterdispensers hierboven kiest weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Als jouw ideale model er niet tussen staat kun je met de koopgids op deze pagina ook jouw beste koop vinden.

 

https://waterkoker.info/heetwaterdispensers/