ABNY
Gezondheid

Verrassende voordelen van hypnotherapie

In de films wordt hypnose vaak afgeschilderd als een controletactiek, bijvoorbeeld om mensen misdaden te laten plegen of verliefd te laten worden. Hypnotiseurs worden vaak ook gezien als gekke goochelaars die mensen op het podium zetten en ze laten hinniken als ze het woord ‘paard’ horen. Door de manier waarop hypnose in de media wordt getoond, lijkt het misschien alsof het alleen voor de lol is, maar hypnose is meer dan alleen de amusementsfactor. In feite kan hypnotherapie Rosmalen je gezondheid en welzijn ten goede komen.

Slaapproblemen

Hypnotherapie Brabant kan een nuttig hulpmiddel zijn als je slaapwandelt of moeite hebt met in slaap vallen en doorslapen. Als je slapeloosheid hebt, kan hypnotherapie Rosmalen je voldoende ontspannen om je gemakkelijker in slaap te brengen. Als je een slaapwandelaar bent, kan hypnose je ook trainen om wakker te worden wanneer je voelt dat je voeten de grond raken en je helpen slaapwandelen te voorkomen. Ook als je gewoon beter en langer diep wil slapen kan hypnose helpen.

Angststoornissen

Hypnotherapie Brabant kan soms angst verlichten. Hypnose is meestal effectiever bij mensen van wie de angst voortkomt uit een chronische gezondheidstoestand – zoals hartaandoeningen – dan uit een gegeneraliseerde angststoornis. Hypnose kan ook helpen als je worstelt met een fobie – een soort angststoornis waarbij je intens bang bent voor iets dat geen significante bedreiging vormt.

Chronische pijn

Hypnotherapie kan helpen bij pijn – zoals wat wordt ervaren na een operatie of bij migraine of spanningshoofdpijn. En het kan ook helpen bij chronische pijn. Mensen met pijn die verband houden met aandoeningen zoals artritis, kanker en fibromyalgie, evenals mensen met lage rugpijn, kunnen verlichting ervaren van hypnose.

Stoppen met roken

Stoppen met sigaretten is niet gemakkelijk. Er zijn veel methoden om je te helpen stoppen, zoals nicotinepleisters of voorgeschreven medicijnen, maar toch slaagt niet iedereen er in om op deze manier te stoppen. Heel wat mensen hebben echter ontdekt dat hypnotherapie hen heeft geholpen om van het roken af te komen. Hypnose om te stoppen met roken werkt het beste als je één-op-één werkt met een hypnotherapeut die de hypnose sessies kan aanpassen aan je levensstijl.

Obesitas

Er zijn nog niet veel onderzoeken die de effectiviteit van hypnose op gewichtsverlies kunnen bevestigen, maar toch zou hypnotherapie je kunnen helpen om gewicht te verliezen. Het is meestal het meest nuttig wanneer hypnotherapie wordt gebruikt in combinatie met veranderingen in dieet en lichaamsbeweging. Dat komt omdat je focus groter is bij hypnose waardoor je ook sneller luistert naar suggesties voor gedragsveranderingen.

https://www.veerkrachtcounseling.nl/hypnotherapie-rosmalen.html

Gerelateerde artikelen

Goede burn-out coaches ook in de grote steden?

De voordelen van een gehandicaptenvoertuig leasen

Chatten met een waarzegger