ABNY
Image default
Gezondheid

De vele voordelen van fitness

Fitness IJsselstein heeft vele voordelen, en dan gaat het niet alleen om je conditie. Zo helpt fitness je bij alles van je bloeddruk tot aan je geestelijke gezondheid. Het is namelijk zo dat de mensheid voor het grootste gedeelte van haar bestaan enorm actief is geweest, en onze moderne zittende levensstijl is echt iets dat in de afgelopen eeuw is ontstaan. Wij mensen zijn dus gewoon niet ontworpen voor onze huidige levensstijl, een dat kunnen we aan een hoop dingen zien. Maar door fitness aan deze levensstijl toe te voegen kunnen we een groot deel van de nadelen ervan verhelpen en zowel lichaam als geest een stuk gezonder houden.

De lichamelijke voordelen van fitness.

Fitness helpt allereerst bij het laag houden van je bloeddruk, dit komt doordat fitness je bloeddruk tijdens het sporten verhoogt, waarna het daarna weer daalt. Je lichaam wordt door dit tweede deel steeds beter in het goed houden van je bloeddruk. Ook verbetert fitness je immuunsysteem. De wetenschap is er nog niet helemaal over uit waarom fitness goed is voor het immuunsysteem, maar we weten in ieder geval wel dat het goed is. Het grote voordeel van fitness waar de meesten meteen aan zullen denken is het goed houden van het lichaamsgewicht. Fitness zorgt ervoor dat je lichaam overbodig vet afbreekt, waardoor minder gaat wegen en minder dik wordt. Doordat je minder weegt zul je ook merken dat bewegen in het algemeen makkelijker wordt, en de druk op je gewrichten minder wordt.

De geestelijke voordelen van fitness.

Fitness heeft ook veel voordelen voor de geestelijke gezondheid, en deze voordelen gaan veel verder dan alleen meer zelfvertrouwen door een beter lichaam. Fitness zorgt namelijk voor een verbeterde bloedstroom naar je hersenen, waardoor allereerst de hoeveelheid stresshormonen afneemt. Ook zorgt het sporten zelf voor de afgifte van de hormonen die blijdschap veroorzaken. Ook zorgt fitness ervoor dat je je over het algemeen minder vermoeid voelt.