ABNY
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het vinden van een goede slotenmaker

Het kan altijd voorkomen en de kans dat het gebeurt op de meest ongelukkige moment is vrij groot, we hebben het dan natuurlijk over het afbreken of zelfs vergeten van onze sleutel. Het gevolg hiervan, is dat we vaak genoodzaakt zijn om de slotenmaker te bellen. Natuurlijk niet direct iets mis mee, maar de kans dat het aardig in de papier kan gaan lopen is relatief groot. Vooral te bedenken dat het meestal in de avonden of het weekend gebeurt en laat dit nu net betekenen dat bijvoorbeeld quickblue.nl/slotenmaker-almere/ een extra toeslag rekent. Kortom, een flinke uitdaging dus! Wil jij weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je kosten nog enigszins kunt beperken? Lees dan hier onze tips!

 

Wacht tot een doordeweekse dag

 

Dat je sleutel afgebroken in het slot zit, dat is natuurlijk ontzettend vervelend, maar de kans dat er niemand in je omgeving is, die beschikt over een reservesleutel, die is relatief klein. Op het moment dat jij je gewoon toegang hebt tot je huis, dan kun je beter even wachten tot bijvoorbeeld een maandag. De kosten voor een slotenmaker Utrecht 24/7 kunnen namelijk oplopen tot wel het dubbele van het normale tarief. Dit is natuurlijk ontzettend zonde wanneer blijkt dat dit helemaal niet nodig is. Je kunt dan beter even wachten en wellicht via een andere deur jezelf toegang tot het huis verschaffen.

 

Bel een gerenommeerd bedrijf

 

Tegenwoordig is iedereen zzp’er. Dat heeft ook als valkuil, dat je niet exact weet wat iemand kan en ook kost. Het kan dus zomaar zijn, dat iemand je hele slot eruit boort en je vervolgens met de ellende en ook nog eens een dikke rekening laat zitten. Zorg er daarom dus altijd voor dat je een aantal bedrijven aanschrijft om allereerst te vragen wat de kosten zijn, maar ook om er zeker van te zijn dat het goed wordt geregeld. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks in één keer een gigantisch rekening krijgt, waardoor je uiteindelijk nog verder van huis bent.

 

Vraag vooraf een prijs

 

Net als bij de meeste klussen, doe je er ook bij het laten vervangen van een slot of andere werkzaamheden verstandig aan om vooraf even een prijsje op te vragen. Zo weet je namelijk zeker dat je niet bang hoeft te zijn dat je teveel betaald. Blijkt dit namelijk wel het geval, dan heb je vooraf nog de mogelijkheid om hier iets van te zeggen en om te kijken of het wellicht elders voordeliger kan. Vertrouw dus nooit zomaar blind op een uitspraak zoals ‘het komt wel goed’. Je zult namelijk zien, dat de kosten die je moet betalen enorm hoog zijn en de kans dat er dan nog iets te regelen valt vrij klein is. Het werk is immers al geleverd.