ABNY
Financieel

Hoeveel moet je uitgeven aan een auto? Hier leest u hoe u erachter komt

Volg deze stappen om te voorkomen dat u een auto koopt die buiten uw budget valt.

Het is tijd om een auto te kopen, maar u weet niet zeker hoeveel u zich kunt veroorloven om uit te geven. Het berekenen van de maandelijkse kosten van een auto is niet zo eenvoudig als kijken naar de stickerprijs. U wilt rekening houden met extra kosten zoals autoverzekering en onderhoud. En als u de auto niet contant kunt betalen, moet u ook een persoonlijke lening afsluiten.

Om u te helpen, leest u hier hoe u precies kunt berekenen hoeveel u zich kunt veroorloven om uit te geven. op een auto.

Bepaal hoeveel u contant wilt neerleggen

De eerste stap is beslissen hoe groot de aanbetaling is die u zich kunt veroorloven. Het is verstandig om minimaal 20% neer te leggen als je kunt. Als u tweedehands koopt, kunt u wegkomen door 10% af te lossen.

Deze aanbetaling helpt u te voorkomen dat u uw lening op zijn kop zet, wanneer u meer verschuldigd bent dan uw auto waard is. Bovendien, hoe groter uw aanbetaling, hoe kleiner uw lening. Dit betekent kleinere maandelijkse betalingen, uw lening eerder aflossen of beide. Minder lenen bespaart u ook geld aan rente. Naast een contante betaling kun je er ook voor kiezen voor achteraf betalen bij Name-it, hiervoor is geen goedkeuring vereist er voor vrijwel iedereen mogelijk.

Laat u vooraf goedkeuren voor een autolening

U kunt door de meeste banken en kredietverenigingen vooraf worden goedgekeurd voor een autolening om een idee te krijgen van de tarieven waarvoor u in aanmerking komt. In sommige gevallen heeft het aanvragen van voorafgaande goedkeuring geen invloed op uw credit score. Maar als een geldschieter een harde kredietcontrole uitvoert, zal dit soort onderzoek in uw kredietrapport worden opgenomen en uw score een beetje naar beneden halen.

De meeste kredietscores zullen echter alle aanvragen voor autoleningen die binnen een korte tijd in één onderzoek, wat een minimale impact op uw score zal hebben. Probeer dus al uw boodschappen in een kort tijdsbestek te doen.

Kies een week om rond te shoppen en vraag autoleningen aan bij verschillende banken en kredietverenigingen, zodat u de best mogelijke rente kunt krijgen. Zodra u uw voorafgaande goedkeuringen heeft, moet u weten hoeveel u kunt lenen en of u in aanmerking komt voor een goede rente. Dit zal u helpen bij de volgende stap.

Bereken uw totale maandelijkse betalingen

Op dit punt weet u hoeveel u wilt neerleggen en voor welk tarief u in aanmerking komt. Om erachter te komen hoeveel persoonlijke lening u kunt krijgen om een auto te kopen, gebruikt u een autoleningcalculator om uw maandelijkse betalingen te schatten.

Speel wat met het geleende bedrag totdat u een maandelijkse betaling krijgt waar u zich prettig bij voelt . U zult merken dat hoe langer de looptijd van uw lening is, hoe lager uw maandbedrag zal zijn. Dit betekent echter ook dat u voor een langere periode schulden heeft en waarschijnlijk meer rente betaalt.

Als u bijvoorbeeld € 15.000 leent tegen een rentepercentage van 4% gedurende 60 maanden, heeft u maandelijks betalingen van € 276 en betaal € 1.575 aan rente over de looptijd van de lening. Als u de leentermijn verkort tot 36 maanden, betaalt u maandelijks € 443, maar besteedt u slechts € 943 aan rente. Het is verstandig om te proberen de rente die u betaalt zo laag mogelijk te houden, maar zorg ervoor dat u een maandelijkse betaling krijgt die u zich gemakkelijk kunt veroorloven.

Vergeet niet om rekening te houden met een autoverzekering

Wanneer het gaat om het bezitten van een auto, is een autoverzekering waarschijnlijk uw grootste maandelijkse uitgave, dus het is belangrijk om dit toe te voegen aan uw maandbudget. U kunt gemakkelijk online offertes voor autoverzekeringen krijgen, zodat u een idee krijgt van wat u betaalt. Als je eenmaal hebt overwogen hoeveel een autoverzekering kost, moet je misschien je autobudget een beetje verlagen. Bekijk het op Spaarbuidel.nl om de beste deal te vinden, zo betaal je nooit teveel geld voor je autoverzekering en andere geldzaken.

Zorg ervoor dat je offertes van verschillende bronnen krijgt om de beste goedkope autoverzekering te vinden. Beknibbel echter niet op dekking. Bepaal hoeveel autoverzekeringsdekking u echt nodig heeft en ontvang vervolgens een offerte voor de maandelijkse premie op basis van die dekkingsniveaus.

Maak een schatting van de onderhoudskosten

U moet rekening houden met de kosten voor routineonderhoud in uw ook maandelijkse kosten. Volgens AAA wordt u aangeraden ten minste € 50 per maand te reserveren voor onderhoudskosten, zoals olieverversingen en onverwachte reparaties.

Natuurlijk zijn de exacte onderhoudskosten afhankelijk van de auto die u koopt. Een olieverversing op een oudere Honda kost misschien slechts € 30 tot € 50, terwijl een olieverversing op een mooie sportwagen gemakkelijk veel meer kan kosten. U kunt het aanbevolen onderhoudsschema opzoeken voor elke auto die u bekijkt en vervolgens de prijzen voor elk van die services opzoeken.

Door vooraf uw maandelijkse autokosten in te schatten, kunt u zorg ervoor dat u een auto krijgt die echt in uw prijsklasse valt.

De beste persoonlijke leningen

Ons team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn altcoins en waarom heb ik ze nodig

Voordelen van spuitgieten

Een voordelige kredietkaart voor iedereen