ABNY
Image default
Woning en Tuin

Vergeet je sleutel niet op een leuk dagje uit!

Of het nu vakantie is of weekend, dat maakt natuurlijk voor je kinderen niet uit. Een dagje weg, dat kan natuurlijk altijd. Ondanks het feit dat het vaak in de vakanties en ook de weekenden oval vrij druk is, mag dat natuurlijk te pret niet drukken. Kinderen hebben het immers vaak ook helemaal niet door dat het druk is en beleven het ieder op hun eigen manier. Omdat een dagje weg best nog wel wat voorbereiding vergt, is het goed dat je hier tijdig mee begint. Vooral met jonge kinderen, is het zaak dat je alles bij je hebt. Vooral wanneer je ze nog in de luiers hebt, dan kun je het natuurlijk niet hebben dat je deze bent vergeten. Een setje met schone kleding is overigens ook bij wat oudere kinderen niet geheel onverstandig. Ondanks dat, zijn er nog allerlei andere tips zodat jij een leuke dag kunt hebben.

 

Laat je auto controleren

 

Er is natuurlijk niets zo vervelend als een auto die halverwege de geest geeft. Uiteraard kun je hier niet altijd direct zelf iets aan doen, maar achterstallig onderhoud of het overslaan van een periodieke beurt helpt hier natuurlijk niet echt aan mee. Vooral niet wanneer je een wat oudere auto hebt. Het is dan juist van belang om ervoor te zorgen dat je deze regelmatig laat nakijken. Het oliepeil kun je overigens gemakkelijk zelf controleren, hetzelfde geldt ook voor de bandenspanning. Zaken zoals de remschijven etc. dit kun je beter wel laten nakijken. Niet alleen is het dit ontzettend belangrijk voor de veiligheid van zowel jezelf als je kinderen, maar is het ook een duur geintje wanneer je hier te lang mee blijft rondrijden. Kortom, wees dus verstandig en laat je auto regelmatig keuren. 

 

Sluit je ramen en deuren

 

Ga jij een dagje weg, dan wil je natuurlijk bij thuiskomst geen geforceerde deur aantreffen. Is dit wel het geval, dan hoef je je geen zorgen te maken, want met een bezoekje aan https://www.utrechtslotenmaker.com wordt alles van A tot Z voor je geregeld. De kans dat er namelijk iemand zichzelf de toegang tot je woning wil verschaffen, is natuurlijk vrij groot wanneer je de ramen en ook deur niet goed afsluit. Uiteraard is de kans bij een dagje weg een stuk kleiner, dan wanneer je een week op vakantie gaat, maar je zult versteld staat hoe vaak of het toch gebeurt. Trek de deur daarom niet alleen achter je dicht, maar draai hem ook in het slot. Wil jij je raam op een kier laten staan, zodat het kan luchten, doe dit dan niet en gebruik het ventilatierooster als je deze hebt. Dit zijn allemaal kleine dingen die enorm kunnen bijdragen aan het verkleinen van de kans op een inbraak. Twijfel je over de veiligheid van je woning, neem dan contact op met een slotenmaker, zodat jullie dit samen kunnen bespreken.