ABNY
Eten en drinken

Manuka Honing is goed voor iedereen

Manuka honing onderscheidt zich van conventionele honing omdat het de actieve component methylglyoxal bevat die antibacteriële en antioxiderende eigenschappen kan bieden. De Unique Manuka Factor Honey Association in Nieuw-Zeeland heeft het beoordelingssysteem gecreëerd dat wordt gebruikt om de authenticiteit en kwaliteit van de honing te verifiëren. De hoeveelheid methylglyoxal en leptospira is een stabiele component die wordt gebruikt om manuka in de honing te identificeren en bepaalt de beoordeeling. Deze verschillen van 5+ tot 25 +. Volgens Serena Poon, een professionele voedingsdeskundige met haar eigen bedrijf, wordt manuka honing vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze kleverige crème helpt droogheid of roodheid veroorzaakt door inflammatoire huidaandoeningen te verlichten en bacteriële ontwikkeling te voorkomen die acne veroorzaken of verergeren.

Huidaandoeningen behandelen en wonden genezen

Volgens Serena Poon, een getrainde voedingsdeskundige met haar eigen kliniek, wordt de Manuka honing vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten en kan de kleverige crème de bacteriegroei die acne veroorzaakt of verergeren verminderen en verlicht het de droogheid of roodheid die gepaard gaat met inflammatoire huidaandoeningen. Serena Poon zegt dat je een klein beetje manuka honing op je huid moet aanbrengen en het daar 15 tot 20 minuten moet laten zitten voordat je het wast met water. Als het begint te branden of jeukt, verwijder het dan onmiddellijk. De antibacteriële eigenschappen van Manuka Honing helpen bij het genezen van wonden en verlichten huidproblemen. Manuka honing mag niet op wonden worden gebruikt zonder eerst medisch advies in te winnen.

Mondgezondheid en verzacht keelpijn

De antibacteriële werking van Manuka honing voorkomt de vorming van tandplak. Dit geldt vooral als het gaat om de kruising van het tandvlees en de tanden. Alle vormen van honing zijn bekende natuurlijke remedies voor het verlichten van hoest en keelpijn. Een gediplomeerde voedingsdeskundige met haar eigen kliniek, Dr. BB Arrington, beweert dat honing een verzachtende film over de keel creëert die ontstekingen vermindert en ook in het bijzonder helpt bij het versnellen van de genezing van keelschrammen. Daarnaast minimaliseert het ontstekingen veroorzaakt door hoest. Alleen in Nieuw-Zeeland wordt manuka honing verbouwd die duurder is waar veel vraag naar is. Deze honing is kan worden gebruikt om huidziekten te behandelen, zoals het genezen van wonden en het verzachten van keelpijn.