ABNY
Gezondheid

5 onverwachte tips voor een gezond lichaam

De meeste geboden voor een fit lichaam kennen we nu wel. “Beweeg voldoende”, “eet gezond”, en ga zo maar door. Wij vinden dat het niet alleen leuk moet zijn om een gezond lichaam te hebben, maar het moet ook leuk zijn om eraan te werken.

1.      Genoeg slapen

Misschien wist je het al, maar slaap is een belangrijke factor waardoor je je goed of juist minder goed voelt. Gemiddeld heeft een lichaam zo’n 7 á 8 uur slaap nodig. Verbeter je nachtrust door dagelijks rond dezelfde tijd te gaan slapen en snack niet meer teveel vlak voor je naar bed gaat. Neem eventueel nog een caseïne shake voor het slapen ter ondersteuning van je spierherstel.

2.      Zorg voor de nodige ontspanning

Stress is wellicht net zo ongezond als fastfood. Je krijgt een korter lontje, gaat meer dingen vergeten en je gaat over tot ongezond eten. Zorg dus dat je voldoende momenten creëert om te ontspannen. Dit kan juist zijn door te sporten, door iets creatiefs te doen of door te mediteren.

3.      Beweeg ‘normaal’

Je hoeft niet extreem veel te gaan sporten om een gezond lichaam te creëren. Doe je dat wel, dan kan het juist averechts werken en krijg je minder zin in je work-out. Plan daarom dagelijks gewoon een wandeling van een halfuur. Dat ga je gegarandeerd beter volhouden.

4.      Zorg voor een dagelijkse routine

Wanneer je geen ritme hebt, kan dit leiden tot ongezonde gewoontes. Je wilt bijvoorbeeld gaan snacken of toch nog een aflevering kijken van je favoriete serie. Je kunt al heel eenvoudig beginnen door vaste eetmomenten in te plannen en een lijstje te maken van belangrijke afspraken of taken waar je eerder nog niet aan toe gekomen was.

5.      Neem je medicijnen

Oké, medicijnen zijn op zich niet gezond, maar ze zorgen er vaak wel voor dat je beter kunt functioneren of dat je beter wordt. Daarom is het belangrijk om altijd aan je medicijnen te denken en je caseïne shake te nemen voor het slapen.

 

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/sport-en-voeding/

Gerelateerde artikelen

Afvallen door wandelen: kan dat?

Zonnebank- en nagelstudio: Waar vind je ze en waar moet je op letten?

Incontinentie hoeft geen probleem meer te zijn met Drymed