ABNY
Woning en Tuin

De beste zorgverzekering voor jezelf kiezen

 

De afgelopen jaren hoor je steeds vaker over de toenemende kosten in de zorg, moeilijke keuzes die gemaakt moeten worden en de immer stijgende premies. Als particulier heb je belang bij een goede verzekering waarmee je bij de zorgaanbieders van je keuze terecht kunt tegen een zo laag mogelijke maandpremie. Zorgverzekeraars concurreren met elkaar op gecontracteerde zorg (dus hoeveel of hoe weinig keuze je als klant/patiënt krijgt), aanvullende pakketten en op premie. Over het algemeen geldt: hoe minder keuze, hoe lager de premie. Eén van de manieren om het pakket van je keuze tegen een voordeliger tarief en betere voorwaarden af te sluiten, is via vgz collectiviteitskorting.

Vgz collectiviteitskorting toegelicht

Een collectiviteitskorting berust altijd op de wet van de grote getallen: mensen die op een aantal risicoverlagende kenmerken vergelijkbaar scoren, krijgen een verzekering tegen een lagere premie en/of betere voorwaarden aangeboden, omdat het risico voor de verzekeraar statistisch lager ligt en door de grote groep mensen die samen deelneemt.

Bij de vgz collectiviteitskorting is dat net zo. Zij bieden collectiviteitskortingen op de premie voor je hele gezin. Dus als jij er recht op hebt, kunnen ook je partner en thuiswonende kinderen zich met korting verzekeren.

Daarnaast maak je met deze verzekering aanspraak op ruimere vergoedingen voor fysiotherapie en tandartszorg, mits je die aanvullende pakketten afsluit, want deze twee veelvoorkomende vormen van zorg vallen buiten het basispakket.

Ook zet deze verzekeraar in op het stimuleren van een gezonde leefstijl en krijg je hier veel gratis extra’s voor.

Daarnaast ontvang je je gedeclareerde kosten sneller terug dan klanten zonder collectiviteitskorting. Je hebt dus letterlijk een streepje voor.

Ten slotte draag je via deze vgz collectiviteitskorting bij aan slimmere zorg, doordat vgz nieuwe initiatieven in de zorg steunt en er zo achter probeert te komen hoe we de beste zorg tegen de laagste kosten kunnen realiseren.

Wie kunnen de vgz collectiviteitskorting krijgen?

Twee op de drie Nederlanders kan aanspraak maken op een collectieve zorgverzekering. Dat levert – naast de bovengenoemde inhoudelijke voordelen – ook al gauw een besparing van 10% op de premie op.

Wat heb je nodig om dit voordeel te kunnen meepakken? Er zijn vijf situaties waarin je een vgz collectiviteitskorting kunt krijgen.

Ten eerste via je werkgever als je in loondienst bent.
Ten tweede als je als zzp’er aan de slag bent.
Ten derde via een ledenorganisatie, zoals bijvoorbeeld een ouderen- of vakbond.
Ten vierde via je gemeente, die soms een voordelige zorgverzekering met ruime vergoedingen aanbiedt voor mensen met een lager inkomen.
Ten slotte kunnen mensen die zelf in de zorg werken aanspraak maken op de collectiviteitskorting, plus een aantal voordelen die zich specifiek op deze beroepsgroep richten.

Gerelateerde artikelen

Zijn je trapmaantjes versleten? Plaats dan nu antisliprubbertape voor een veilige trap

Alles over de installatie van een waterontharder

Banken van teakhout in allerlei stijlen en maten!