ABNY
Management

Global strategic management

Wat is een globale strategie? (Met typen en voorbeelden)

 

Naarmate bedrijven uitbreiden, zullen veel van hen overwegen zich op wereldwijde markten te begeven. Om wereldwijd te kunnen opereren, moet een bedrijf echter een wereldwijde strategie ontwikkelen. Inzicht in het creëren van een effectieve wereldwijde strategie kan helpen om een bedrijf succesvol te laten zijn over de hele wereld.

 

In dit artikel bespreken we de definitie van een wereldwijde strategie, waarom ze belangrijk is, de drie belangrijkste types van wereldwijde strategieën en voorbeelden van wereldwijde strategieën.

 

Wat is een wereldwijde strategie?

Een wereldwijde strategie is een strategie die een bedrijf ontwikkelt om uit te breiden naar de wereldmarkt. Het doel van het ontwikkelen van een wereldwijde strategie is om de verkoop over de hele wereld te verhogen. De term “wereldwijde strategie” omvat standaardisatie, en internationale en multinationale strategieën. Het ontwikkelen van een wereldwijde strategie kan uw bedrijf op vele manieren ten goede komen, waaronder het maken van verkopen op nieuwe markten, het vergroten van uw wereldwijde naamsbekendheid en nog veel meer.

 

Om een wereldwijde strategie te ontwikkelen, is het belangrijk om te overwegen hoe de producten van uw bedrijf kunnen presteren op de wereldwijde markten. Het ontwikkelen van een wereldwijde strategie omvat ook het analyseren van uw concurrenten, wereldwijde klanten, productielocaties en andere onderdelen van uw bedrijf om u te helpen ervoor te zorgen dat uw bedrijf slaagt op de wereldmarkt.

 

Belang van het ontwikkelen van een wereldwijde strategie

Het ontwikkelen van een wereldwijde strategie is belangrijk omdat het u kan helpen ervoor te zorgen dat uw bedrijf slaagt op meerdere locaties over de hele wereld. De voordelen van een wereldwijde strategie kunnen zijn:

 

Het genereren van nieuwe omzet

Een belangrijk voordeel van het ontwikkelen van een wereldwijde strategie is het verhogen van de omzet door actief te zijn op nieuwe markten. Wanneer u zich op een wereldwijde markt begeeft, kunt u meer omzet halen uit de producten die u al heeft. Met een wereldwijde strategie kunt u ook uw voordeel doen met opkomende markten. Dit zijn locaties over de hele wereld waar de markt zich ontwikkelt en de economie groeit. Opereren in opkomende markten kan uw bedrijf helpen meer te verkopen en de winst te verhogen.

 

Toegang tot nieuwe hulpbronnen

Een wereldwijde strategie kan uw bedrijf ook helpen om te profiteren van nieuwe hulpbronnen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om wereldwijde strategieën te creëren met het doel om hulpbronnen te zoeken – het vinden van nieuwe hulpbronnen in andere delen van de wereld. Vaak kunnen bedrijven op die manier minder dure hulpbronnen gebruiken, waardoor hun kosten dalen en hun winsten stijgen.

 

Bevorderen van wereldwijde naamsbekendheid

Het creëren van een wereldwijde strategie kan u ook helpen uw wereldwijde naamsbekendheid te vergroten. Wanneer u zich op een wereldwijde markt begeeft, kunt u uw bekendheid in alle delen van de wereld vergroten. Er zijn ook veel voordelen verbonden aan het gebruik van een wereldwijde merkstrategie, zoals het vergroten van de consistentie van uw berichtgeving, het verlagen van uw marketingkosten en het vergroten van de naamsbekendheid van uw bedrijf over de hele wereld.

 

Lagere arbeidskosten

Een ander voordeel van het creëren van een wereldwijde strategie is het profiteren van lagere arbeidskosten in andere delen van de wereld. Sommige bedrijven nemen efficiency-zoekende activiteiten op in hun wereldwijde strategie om zo hun arbeidskosten te verlagen. Efficiëntie nastreven is proberen voordeel te halen uit verschillen in kosten op locaties buiten het thuisland van een bedrijf, en het kan bedrijven in staat stellen hun kosten aanzienlijk te verlagen en hun winst te verhogen.

 

Schaalvoordelen creëren

Door uit te breiden naar de wereldmarkt kan uw bedrijf ook de voordelen van schaalvoordelen ondervinden. Schaalvoordelen ontstaan wanneer een bedrijf lagere kosten ervaart als gevolg van een hogere productie en efficiëntie. Dit kan uw bedrijf in staat stellen de productiekosten te verlagen, wat uw winst kan verhogen.

 

Risico’s diversifiëren

Met een wereldwijde strategie kunt u ook bedrijfsrisico’s spreiden, waaronder economische risico’s en operationele risico’s zoals natuurrampen. Dit komt omdat bedrijfsrisico’s over de hele wereld kunnen verschillen. Het diversifiëren van risico’s kan uw bedrijf helpen zich te beschermen tegen risico’s die grote bedreigingen kunnen worden.

 

Grotere operationele flexibiliteit

Een ander voordeel van het ontwikkelen van een wereldwijde strategie is de mogelijkheid om de operationele flexibiliteit te vergroten. Door op een wereldwijde markt te opereren, kunt u uw productie gemakkelijk verplaatsen. Met een mondiale strategie kunt u uw productie naar het buitenland verplaatsen, partnerschappen aangaan met buitenlandse entiteiten, uw producten op verschillende locaties op de markt brengen en uw productie op andere manieren aanpassen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/

Gerelateerde artikelen

Symbiosis mba placement

Ondernemingsplan laten maken in Belgie

Werkcontact Outplacement opent nieuwe locatie in Breda