ABNY
Winkelen

Winkelen met een budget: tips en trucs

 

Wat hebben inflatie, energieprijzen en boodschappen met elkaar gemeen? Welnu, ze zijn allemaal hoog. Dit omdat veel goederen en diensten nu meer kosten dan anders. Moet jouw geld nu ook verder reiken om toch nog voor alles te kunnen betalen wat jij echt nodig hebt? Juist daarom heb je een aantal goede (online) winkel trucs en tips nodig om binnen jouw budget te blijven.

Koop in het juiste shopping seizoen

 

Als je jouw garderobe met de allernieuwste seizoenskleding up-to-date probeert te houden, dan kan dit behoorlijk kostbaar zijn. Maar als het om andere producten gaat, dan kan het kopen van seizoensproducten jou geld besparen. Dat kan zeker voor groenten en fruit gelden. Maar houdbare producten, zoals zonnebrandcrème, moet j en na het seizoen aanschaffen met flinke kortingen. Handig om dit volgend jaar te gebruiken!

Maak tijdens de uitverkoop een voorraad aan

 

Iedereen houdt van fijne koopjes. Als er artikelen zijn die jij regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld een bepaald soort tandpasta of schoonmaakmiddel. Koop hier dan wat meer exemplaren van als ze in de aanbieding zijn. Dit noemt men ook wel ‘strategisch winkelen’. Het lijkt zo misschien alsof jij op korte termijn meer geld uitgeeft, maar op de lange termijn bespaart dit jou geld. Je kunt dit ook toepassen door voedsel te kopen en in te vriezen. Want soms kopen supermarkten te veel van een bepaald product in en verlagen ze daarna de prijzen ervan om de voorraad te weg te werken.

Wees geduldig met de grotere items

 

Goede dingen komen voor degenen die wachten. Vooral als het om het kopen van een duurder artikel gaat, zoals een huishoudelijk apparaat. Wacht dan op een uitverkoopperiode zoals de Coolblue Black Friday sales om zo een goede deal te sluiten. De beste Black Friday deals zijn veelal ook zeer gunstig voor betaalbare laptops, mobiele telefoons, Apple gadgets en al het andere waar je al een poosje op hebt geaast.

Blijf bij je boodschappenlijstje

 

Probeer een boodschappenlijstje te maken en je hieraan te houden. Je zult er vervolgens versteld van staan hoeveel geld je kunt besparen door jouw impulsaankopen simpelweg te vermijden. Want het is geweldig om met een lijstje te gaan shoppen. Dit omdat jij je bij een impulsaankoop later afvraagt: “Had ik dat nou echt wel nodig?” Veel personen zullen met alle hoge verkoopprijzen, die impulsaankopen nu des te meer in de portemonnee voelen.

Definieer jouw ‘behoeften’ versus  je ‘wensen’

 

Behoeften zijn anders dan wensen. Behoeften zijn de primaire dingen waar je van kunt leven, werken en verdienen. Voedsel, medicijnen en het opbouwen van je spaargeld hebben bijvoorbeeld voorrang op die nieuwe jurk of gadget waar je geobsedeerd door bent. Maak daarom een lijstje van ‘behoeften’ en ‘wensen’. En raadpleeg dan eerst de lijst met ‘behoeften’ voordat jij aan de ‘wens’ aankopen begint.

 

Als laatste willen we graag aangeven dat het tijdens het winkelen belangrijk is om onder jouw budget te blijven. Want ook al kunnen consumenten niet veel aan alle stijgende prijzen van levensonderhoud doen, zij hebben desondanks wel enigszins controle over hoe zij zich hieraan kunnen aanpassen. Dit door op kosten te besparen of andere manieren te vinden om geld over te houden.

 

Goed budgetteren wordt helaas vaak wat over het hoofd gezien. En ook al is budgetteren geen wondermiddel, het kan je geld wel degelijk een beetje qua mogelijkheden oprekken. Uiteindelijk helpen alle beetjes bij het winkelen met een budget, of niet soms?

 

Gerelateerde artikelen

Goedkoop-Rookhout.nl

Basic mode voor elke vrouw

Pikante lingerie voor mannen