ABNY
Winkelen

Voordelen van het gebruik van wasbare luiers

Er is al lang een conflict tussen katoenen en wegwerpluiers. Beide hebben voor- en nadelen, dus ouders moeten uiteindelijk bepalen wat het beste is voor hun kind. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het dragen van wasbare luiers om u te helpen bij uw besluitvorming.

Ze zijn zuinig

In het begin zijn wegwerpluiers misschien minder duur dan katoenen luiers. Na verloop van tijd zult u zich echter realiseren hoeveel geld wasbare luiers u kunnen besparen. Je kunt meerdere sets tegelijk kopen en ze blijven gebruiken totdat je kind ze niet meer nodig heeft. Als de luiers die je al hebt nog in goede staat zijn, hoef je geen luiers meer te kopen als je nog een kleintje hebt.

Ze zijn minder schadelijk voor het milieu

Wegwerpluiers worden gedumpt op stortplaatsen waar ze in ongeveer 200 jaar volledig worden afgebroken. Daarentegen, omdat katoenen luiers gemaakt zijn van natuurlijke materialen en hergebruikt kunnen worden, hebben ze minder negatieve impact op het milieu.

Ze zijn verkrijgbaar in een reeks patronen en stoffen

Vroeger moesten ouders zich zorgen maken over het precies vouwen van de stof en het gebruik van sterke spelden om ze op hun plaats te houden. Dat is vandaag niet meer het geval. Stoffen luiers zijn nu voorzien van uitneembare voeringen (voor eenvoudiger wassen en verschonen), klittenband en drukknopen. Ze bieden ook ergonomische vormen voor eenvoudige toepassing op uw kind. Daarnaast zijn er tal van bedrijven die organische materialen gebruiken met minder chemicaliën.

De chemische geur is niet zo sterk bij wasbare luiers

Het is waar dat vuile luiers stinken, maar heb je ooit de krachtige chemische geur opgemerkt die een natte wegwerpluier afgeeft? Een stof die bekend staat als natriumpolyacrylaat vult wegwerpluiers. Dit polymeer is zeer absorberend, wat verklaart waarom het zo effectief is in het verwijderen van vocht. Maar juist omdat disposables veel urine kunnen opslaan. Als de luier niet meteen wordt verschoond, wordt de geur intenser. Omdat de plas zich vermengt met iets natuurlijks, hebben wasbare luiers deze geur niet. Dit is slechts één van de vele voordelen van wasbare luiers. Hoewel poep en urine altijd geurtjes hebben, zorgt het gebruik van biologische katoenen luiers ervoor dat de omgeving van uw baby geen chemische geurtjes heeft.

 

Gerelateerde artikelen

5 voordelen van goud verkopen

Tweedehands witgoed bij WGS!

Snel zelf sigaretten maken bij sigarettenmaker.nl