ABNY
Woning en Tuin

Hoe je het huis een nieuwe look kunt geven

Hoewel een verbouwing van het hele huis een fortuin kan kosten, zijn er eigenlijk enkele zeer eenvoudige, gemakkelijke en goedkope manieren om je woning een fijne facelift te geven. Hier zijn een aantal simpele manieren om je huis een frisse nieuwe look te geven.

Verf de voordeur in een gedurfde of felle kleur

 

Ze zeggen soms wel eens dat de ogen het venster naar de ziel zijn en jouw voordeur het portaal naar je huis. Je kunt het uiterlijk van jouw woning drastisch veranderen door je voordeur te schilderen. Want één van de huidige woontrends is om de voordeur een gewaagde of felle kleur te geven.

 

Als je er bovendien nog nooit aan hebt gedacht om de binnendeuren in jouw huis te schilderen, dan kun jij dit nu misschien ook overwegen. Want geverfde binnendeuren zijn, net als geverfde voordeuren, moeilijk te weerstaan. Het is immers een kleurrijke en speelse manier om meer karakter aan een ruimte te geven. Wat zeg je: zijn je deuren aan vervanging toe? De juiste binnendeuren aanbieding zal je dan aangenaam op weg helpen. Want er is al een vlakke, dichte deur voor een paar tientjes verkrijgbaar!

Maak optimaal gebruik van verlichting

 

Een veelvoorkomend probleem in de meeste huizen is dat de eigenaren ervan veel geld aan het inrichten van hun woning investeren. Maar helaas niet veel of onvoldoende aandacht aan de verlichting in hun huis besteden. Verlichting kan je humeur bijvoorbeeld enorm beïnvloeden, de sfeer van de kamers opvrolijken en je decoraties laten opvallen. Je kunt ook bijzonder dramatische verlichtingselementen gebruiken om je kamers een stuk luxer te maken. Als je daarbij over jouw budget in zit, dan kun je zelfs gemakkelijk tweedehands lichtarmaturen zoals kroonluchters op (online) rommelmarkten vinden. Die hoeven niet zo kostbaar te zijn.

 

Versier je muren op een creatieve manier

 

Het met accessoires vullen van de muren thuis is een geweldige manier om wat meer karakter aan een kamer toe te voegen. Het biedt jou bovendien een uitstekende gelegenheid om je innerlijke creativiteit te uiten. 

 

Je kunt daarbij onder meer uit een breed scala aan kunstwerken, schilderijen of foto’s kiezen. Dit geeft je huis een zeer unieke en persoonlijke uitstraling. Wat je interieurstijl ook is, galerij wanden kunnen een instant makeover van je huis zijn. Die elke ruimte in je woning volledig zal transformeren!

 

Je kunt er ook voor kiezen om de muren in je woning met nieuw behang te decoreren. Maar zorg er dan wel voor dat je iets uitkiest dat bij de algehele inrichting van je huis past.

Breng de natuur naar binnen

 

De natuur kan een heel simplistische maar mooie manier zijn om je huis te transformeren. Je kunt jouw bijzettafels of de hoeken van je kamers simpel met planten of kunstbloemen decoreren. Dit creëert zo snel een zeer gezellige en comfortabele sfeer in jouw kamer. En maakt je huis een stuk aantrekkelijker.

 

Een uitstekende selectie van planten en bloemen zorgt er niet alleen direct voor dat jouw woonruimte er mooier uitziet. Maar ze kunnen je welzijn ook een boost geven en jou een opbeurend gevoel geven. Waardoor dit de perfecte aanvulling op elk huis is!

 

Je huis een nieuwe look geven betekent niet direct dat jij je budget moet overschrijden om iets unieks te bereiken. Welnee, bij het pimpen van jouw woning draait alles om het vinden van de juiste balans tussen de kosten ervan en de esthetiek die het brengt. Dit kan zoals je al hebt gelezen op eenvoudige manieren plaatsvinden. Ben jij nu ook klaar voor een nieuwe look in huis?