ABNY
Image default
Woning en Tuin

Hoe bevestig je stucloper op een trap

Je wilt een stukje muur gaan stucen en dat is precies boven je trap. Ga je dan moeilijk doen met een plastic zeil dat heel de tijd wegwaait en tegen je stuc komt? Of gebruik je een stucloper voor, dat hier speciaal voor ontworpen is? Maar wat is stucloper precies en hoe bevestig je stucloper op een trap? Dat gaan we in deze blog bespreken

Wat is een stucloper?

Een stucloper is een strook materiaal, meestal van karton en/of plastic, die gebruikt wordt om de je vloer/trap te beschermen. Ze worden bevestigd met speciale tape of kleefstof. Stucloper gebruik je voornamelijk bij kluswerkzaamheden in huis waarbij je jouw goede vloer/trap niet wilt beschadigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muren verven of stucen. Bij Vendrig hebben we 2 varianten die voor eenmalig gebruik zijn of zijn te hergebruiken. Voor ieder wat wils.

Waarom een stucloper gebruiken?

Stuclopers helpen slijtage van je trap te voorkomen, en beschermen ze tegen vuil, vocht en beschadiging. Het is heel simpel te bevestigen en uiteindelijk zal je minder tijd voor kwijt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de tijd die je zou moeten investeren als je trap beschadigd is en dat je die ook opnieuw zou moeten verven.

Maar hoe bevestig je een stucloper op een trap

Als je je trap tegen vuil, vocht en beschadiging wilt beschermen, is stucloper een prima optie. Dit materiaal is een stuk karton met een plastic laag aan de onderkant, dat je trap optimaal beschermt tegen verf/stuc druppels. Om stucloper te bevestigen, moet je speciaal voor stuclopers ontworpen tape gebruiken

1. Begin met het schoonmaken van het oppervlak van de trap waar je de stucloper op gaat bevestigen. Zorg ervoor dat er geen stof of vuil is dat het plakband kan hinderen.

2. Knip de stucloper op maat zodat hij goed tegen de trap past. Het kan zijn dat je het verder moet bijsnijden als je het eenmaal geplaatst hebt om krijg de perfecte pasvorm.

3. Breng de stucloper tape aan op de rand van de stucloper, en zorg ervoor dat je hem goed op zijn plaats drukt.

4. Trek de achterkant van de tape weg en bevestig de stucloper op de trap, druk hem stevig op zijn plaats.

5. Knip overtollig stucloper materiaal weg zodat het gelijk ligt met de rand van de trap.

6 . Ben je klaar met al je werkzaamheden, dan kan je de stucloper makkelijk oprollen en bij het plastic afval leggen.

 

7 . Gefeliciteerd! Je hebt nu een mooie muur en een schone vloer of trap.

Gebruik een stucloper om je trap te beschermen

Bij Vendrig hebben we stuclopers in twee varianten: wegwerp of herbruikbaar. Beide zijn geweldig om verschillende redenen. De wegwerp stuclopers zijn perfect als je maar een eenmalig klusje doet en je geen zorgen wilt maken over het opruimen erna. De herbruikbare stuclopers kunnen meerdere keren gebruikt worden, en hebben alleen af en toe een goede schoonmaakbeurt nodig. Ze maken allebei gemakkelijk vast met onze speciale stucloper tape, dus je hebt ze in een handomdraai op!

 

https://vendrigpackaging.com/vloerbescherming/287-stucloper-30-50-m.html