ABNY
Image default
Aanbiedingen

Hoe eenvoudige groenten te maken voor een snelle en gemakkelijke maaltijd

Als je worstelt met tijd en geld, is een snelle en gemakkelijke maaltijd je beste vriend. Het probleem is dat met zoveel fastfoodketens die betaalbare maaltijden serveren, het gemakkelijk is om naar de drive-thru te gaan in plaats van thuis iets creatiefs te bedenken. Met slechts een paar minuten tijd hebben we onze favoriete eenvoudige groenten op een rijtje gezet, die heerlijk smaken op zichzelf of gemengd voor een eenpansmaaltijd. Of je ze nu rauw in salades lust of gesauteerd met knoflook, ui en olijfolie, deze veelzijdige groenten kun je alleen eten of combineren voor een goedkope maar heerlijke zelfgemaakte maaltijd:

 

Broccoli

Broccoli is lid van de kruisbloemige groente familie, wat betekent dat het heel gezond voor je is. Hij bevat weinig calorieën, bijna geen vet, veel vezels en kalium. Het is ook rijk aan vitamine C, vitamine K en vitamine B6. Broccoli is een zeer veelzijdige groente, want het past bij vrijwel alles. Het is heerlijk als bijgerecht (gestoomd of gebakken), in een warme salade, of zelfs in een roerbak- of pastagerecht. Broccoli is dus een groente die je in veel verschillende gerechten kan gebruiken.

 

Asperges

Asperges zijn een groentesoort die verwant is aan broccoli, bloemkool en boerenkool. Het is een caloriearme groente die rijk is aan vitamine A, vitamine C en vezels. Asperges zijn een geweldige aanvulling op elke maaltijd, vooral als je groenten toevoegt aan je dieet. Ze hebben een milde smaak en zijn gemakkelijk te koken. Asperges kunnen worden geserveerd als bijgerecht, in salades, in een pastagerecht, of zelfs als topping voor pizza. Asperges zijn zeer veelzijdig en bijna het hele jaar door gemakkelijk te vinden. Ze zijn ook vrij goedkoop in vergelijking met andere groenten, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het breken van je budget.

 

Bonen

Bonen zijn een geweldige bron van eiwitten die in bijna elke keuken ter wereld te vinden zijn. Het mooie van bonen is dat ze niet saai hoeven te zijn en  sperziebonen koken is erg makkelijk. Je kunt er verschillende specerijen, groenten en kruiden aan toevoegen om verschillende gerechten te creëren. Bonen kunnen worden geserveerd als bijgerecht, in salades, soepen of zelfs als hoofdgerecht. je kan bonen koken, maar ze kunnen ook koud worden gegeten, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een snelle maaltijd. Een pot smaakvolle bonen met volkorenbrood erbij is een eenvoudige maar voedzame maaltijd. Maar je kan bonen natuurlijk overal bij gebruiken om meer voedingsstof toe te voegen.