ABNY
Image default
Aanbiedingen

Hoe thuis minder energie gebruiken en geld besparen

Als je het energieverbruik wilt verminderen en de energierekening wilt verlagen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Het veranderen van de manier waarop je thuis energie gebruikt is een uitstekende plek om te beginnen. Immers, huizen die minder energie verbruiken zijn doorgaans goedkoper te verwarmen en te koelen. Deze vijf tips kunnen je helpen de hoeveelheid energie die je thuis gebruikt te verminderen, zodat de energierekeningen dalen en uw ecologische voetafdruk kleiner wordt.

 

Installeer een slimme thermostaat.

Als je er een gewoonte van maakt om uw huis op een bepaalde temperatuur te houden, is het misschien tijd om te investeren in een slimme thermostaat. Deze zijn gemakkelijk te installeren, en ze gebruiken het internet om je te helpen het energieverbruik te controleren. Met slimme thermostaten kan je de airconditioning en verwarming uitschakelen als je niet thuis bent, en ze kunnen je helpen besparen op energiekosten door uw huis niet zo koud of warm te houden. Deze apparaten kunnen je ook helpen binnen uw budget te blijven bij het instellen van uw thermostaat.

 

Zet de airconditioning en verwarming uit.

Dit zijn grote besparingen, en er is een goede kans dat je ze ook maakt als je de airco of verwarming niet uitzet. Als je op het nieuws hebt gelet, heb je misschien gehoord over de hittegolf in de zomer van 2015. Deze hittegolf veroorzaakte verschillende residentiële airconditioner en verwarming reparatie rekeningen te gaan door het dak. De meeste huiseigenaren hoeven de airco of verwarming niet de hele tijd uit te zetten, maar als je dat wel doet, bespaar je op de energiekosten. Daarnaast moet je ook kijken naar het verbruik electrische boiler voor het verwarmen van je water. Elektrische boiler verbruik is relatief zuinig, dus als je nog gasboiler gebruik kan je hier besparen.

Repareer de isolatie van het huis

Isolatie is een van de belangrijkste manieren om het energieverbruik in uw huis te verminderen. Elke keer dat je een kamer in je huis isoleert, voorkomt je dat je meer energie verbruikt. Dit betekent dat je huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter. Bovendien, als je de mogelijkheid hebt om gaten of scheuren in de isolatie van uw huis te repareren, kun je besparen op energiekosten door uw huis niet te verwarmen of te koelen via die gebieden. Isolatie is ook een uitstekende manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen door het aantal tonnen koolstof te verminderen dat elk jaar in de atmosfeer vrijkomt uit huizen met slecht geïsoleerde muren, daken en vloeren.