ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

Breid uw leefruimte uit met een tuinkamer.

Vooral in de herfst en winter helpt een tuinkamer om langer van het buitenleven te genieten. Dus als u overweegt er een te bouwen of aan te leggen, lees dan verder!

Ruimtewinst met een tuinkamer

Vanwege de extra ruimte die een tuinkamer aan uw huis toevoegt, brengen veel mensen regelmatig tijd door in hun tuinkamer. Veel tuinkamers grenzen aan de woonkamer. Dit maakt het voor u gemakkelijk om vanuit uw woonruimte direct naar een prachtige, ontspannende ruimte te gaan waar u kunt worden omringd door de natuur- en dat alles zonder naar buiten te gaan!

Breng de tuin naar binnen met een tuinkamer.

Dit is ook een groot pluspunt voor veel mensen, want met een tuinkamer haalt u het buiten naar binnen. Mensen in Nederland brengen in de herfst en winter veel minder tijd buiten door. Maar met een tuinkamer kunt u volop genieten van uw tuin zonder last te hebben van kou, wind of neerslag. Voeg enkele mooie planten toe om de ruimte verder te integreren in de inrichting van uw huis.

Tuinkamers zijn er in alle soorten en maten.

Tuinkamers zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en maten, met glazen of gesloten daken. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals kunststof, aluminium of hardhout, en zo worden gebouwd dat ze in vrijwel elke ruimte passen. Tuinkamers kunnen kant-en-klaar worden gekocht of zelf worden gemaakt. Ook qua vorm zijn de mogelijkheden divers, denk aan ronde tuinkamers en rechthoekige of vierkante. Heeft u interesse in een tuinkamer, informeer dan eens naar de mogelijkheden.

Een overkapping is een mooie aanvulling op de tuin.

Genieten van uw tuin als het mooi weer is. In de brandende zon kan dit soms, maar van korte duur zijn, daarom kan een buitenruimte waar u kunt ontspannen, weg van het directe zonlicht, helpen om uw achtertuin meer als thuis te laten voelen! Met een overkapping kunt u genieten van de tuin en beschut zitten tijdens koudere dagen. Daarom zijn ze zo populair: overkappingen halen het buiten naar binnen en laten u het hele jaar door van uw omgeving genieten.

Gezelligheid onder een overkapping

Veel huiseigenaren voegen een overkapping aan hun huis toe, waardoor ze bij alle weersomstandigheden van de tuin kunnen genieten. Een plek waar u kunt genieten van een zonnige winterdag met vrienden of familie- of dat nu een etentje is, een wandeling of samen tijd doorbrengen bij de open haard. U kunt in alle rust een boek lezen op uw veranda, maar u kunt er ook ergens anders van genieten. Het is een essentieel onderdeel van elke achtertuin! Bij nieuwbouw is het verstandig een overkapping in de bouwplannen op te nemen. De locatie van de overkapping kan dan op een gunstige plek worden gesitueerd, zowel wat betreft de blootstelling aan de zon als het uitzicht.

Perfect in balans

De laatste jaren zijn we het hebben van een mooie tuin als essentieel gaan beschouwen. Of onze tuinen nu groot of klein zijn, de meesten van ons besteden er meer aandacht aan dan 10 jaar geleden. Dat is logisch, of u nu een “wintermens” of een “zomermens” bent, want geen enkele tuin is compleet zonder veranda. In de winter – als de eerste sneeuwvlokken vallen en u ervan kunt genieten van onder het dak van uw veranda. Vaste zonweringen bieden bescherming tegen de gure zomerzon, hoe groot of klein uw tuin ook is. Houd rekening met de grootte van uw tuin: als u een kleine tuin hebt, is het beter een kleinere overkapping te kiezen dan te proberen alles in een te kleine ruimte te proppen.

Heeft u een grote tuin, zorg er dan voor dat de veranda daarmee in verhouding staat. De grootte van uw veranda moet comfortabel en gastvrij aanvoelen, hoe groot of klein hij ook is. Met een open haard of terrasverwarming en een windscherm kunt u ook bij windstil weer van het buitenleven genieten. En vergeet een buitenkeuken niet – als uw veranda groot genoeg is voor zo’n keuken, kan dat heel leuk zijn! Als u een bestaande woning heeft, kunt u vrij eenvoudig een overdekt terras aan de achterkant van uw tuin toevoegen. Op die manier zijn er geen structurele veranderingen nodig, alleen tuinaanleg en timmerwerk dat de binnenkant van uw huis niet verstoort.

Een veranda is een uitstekend kenmerk van nieuwbouw, maar het is belangrijk om er in de ontwerpfase rekening mee te houden, zodat u de stijl ervan in uw huis kunt integreren.

 

 

https://www.goudenhameroverkappingen.nl/