ABNY
Eten en drinken

Verse asperges kopen: kiest u voor de witte of de groene variant?

Houdt u ervan om groenten en fruit van het seizoen te eten? Bijvoorbeeld omdat dit u afwisseling biedt, of omdat u klimaatbewust bent? Dan is een bezoek aan boerderij Aspergehof Noordam in Woubrugge een echte aanrader. In de boerderijwinkel kunt u verse asperges kopen, zowel witte als groene. Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat deze van verschillende planten afkomstig zijn. Niets is echter minder waar. Het verschil wordt veroorzaakt door het feit dat witte asperges onder de grond groeien en groene asperges daarboven. De betrokken medewerkers van de boerderij vertellen u tijdens uw bezoek graag meer over de teelt en oogst van deze bijzondere groente.

 

De bereiding van witte en groene asperges

De witte en de groene asperge zijn dus beide afkomstig van dezelfde aspergeplant. Omdat de eerstgenoemde in het donker groeit, heeft deze een witte kleur. Ook wat smaak betreft bestaan er verschillen tussen beide. De witte asperges zijn wat zachter dan hun groene soortgenoten. Die laatstgenoemde zijn sterker qua smaak, maar hebben wel een zachtere schil. Daardoor is het schilwerk een stuk gemakkelijker. Gaat u verse asperges kopen? Deze eet men voornamelijk traditioneel, met aardappels, ei, ham en botersaus. Ook de combinatie met zalm is om uw vingers bij af te likken. Groene asperges combineert u het beste met iets sterkere smaken, zoals vis, vlees en gevogelte.

 

Het hele jaar door seizoensproducten

Gaat u witte of groene asperges kopen bij Aspergehof Noordam? Bedenkt u zich dan van tevoren wat u daarmee wilt doen. De aanwezige medewerkers kunnen u uiteraard adviseren omtrent bereidingswijzen. In 2023 opent de boerderijwinkel op 23 maart en sluit deze op 24 juni, aan het eind van het aspergeseizoen, weer zijn deuren. De boerderijautomaat is echter het hele jaar door geopend en voorziet u van streekproducten en kant-en-klare soepen. Zo kunt u bij de boerderij niet alleen verse asperges kopen, maar geniet u het hele jaar door van seizoensproducten.

https://www.aspergehofnoordam.nl/