ABNY
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen HR++ glas en dubbel glas

Bij het overwegen van glasopties voor je ramen, stuit je waarschijnlijk op termen als “HR++ glas” en “dubbel glas.” Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee en welke is de beste keuze voor jouw huis? In dit artikel zullen we de kenmerken en voordelen van HR++ glas en dubbel glas onderzoeken om je te helpen de juiste beslissing te nemen voor jouw ramen.

 

Dubbel Glas: de basis

Laten we beginnen met de basis. Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, bestaat uit twee glaslagen die met een luchtruimte ertussen zijn afgesloten. Deze tussenruimte is meestal gevuld met lucht, hoewel soms ook edelgassen zoals argon worden gebruikt voor extra isolatie. Dubbel glas verbetert de thermische isolatie van ramen in vergelijking met enkel glas, wat betekent dat het beter helpt om warmteverlies te verminderen.

 

HR++ Glas: Een Stap Verder

HR++ glas, wat staat voor Hoog Rendement Plus Glas, is een geavanceerdere versie van dubbel glas. Het heeft dezelfde structuur met twee glaslagen en een tussenruimte, maar de tussenruimte is gevuld met een edelgas, meestal argon. Wat HR++ glas onderscheidt, is een speciale coating op het glasoppervlak en een dun metalen frame tussen de glaslagen. Deze coating en het frame verbeteren de thermische isolatie aanzienlijk.

 

3. Thermische isolatie

Het belangrijkste verschil tussen HR++ glas en dubbel glas is de mate van thermische isolatie. HR++ glas biedt een veel hogere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas. Dit betekent dat het de warmte veel beter binnenhoudt tijdens de wintermaanden en de warmte van buitenaf tijdens de zomermaanden buiten houdt. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing en een meer comfortabele leefomgeving.

 

4. Geluidsisolatie

Een ander verschil tussen de twee is geluidsisolatie. HR++ glas presteert over het algemeen beter op het gebied van geluidsisolatie dan standaard dubbel glas. De speciale coating en het gebruik van edelgas in HR++ glas helpen om geluidstrillingen van buitenaf te verminderen, waardoor een stillere en vredigere binnenomgeving ontstaat.

 

5. Kosten

Het hogere niveau van thermische isolatie en geluidsisolatie dat HR++ glas biedt, komt echter met een hogere prijs in vergelijking met standaard dubbel glas. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, kunnen de energiebesparingen op lange termijn en het verbeterde comfort de investering rechtvaardigen.

 

6. Milieuvriendelijkheid

HR++ glas is ook milieuvriendelijker dan standaard dubbel glas vanwege de verbeterde isolatie. Het vermindert de behoefte aan verwarming en koeling, wat leidt tot een lagere uitstoot van broeikasgassen.

 

https://glasgigant.nl