ABNY
Image default
Gezondheid

Donkere vlekken in mijn gezicht

Hoe verwijder ik donkere vlekken in mijn gezicht?

Donkere vlekjes in het gezicht zijn op meerdere manieren te behandelen. Methodes zijn laser, chemische peelings of met een lichtmakende crème. De eerste twee methodes bieden geen garantie. De methode kan wel of niet aanslaan. Bij een crème heb je meer slagingskans. Hieronder lees je waarom.

 

Donkere vlekken in het gezicht aanpakken

Zoals hierboven besproken kun je donkere vlekjes op drie manieren de das om doen. Hieronder de methodes nader toegelicht, ook lees je wat de effectiviteit met behandeling zal zijn.

 

  • Laser: pigmentvlekken laseren is over het algemeen een erg dure methode. De reden hiervan is dat het uitgevoerd moet worden door een specialist die hiertoe bevoegd is. Ook de materialen die hiervoor worden gebruikt zijn duur. Wanneer kosten geen rol spelen dan kun je deze manier zeker uitproberen. Bij het eerste consult wordt uitgelegd wat de methode precies inhoudt. Ook wordt er gelijk getest of de laserbehandeling bij jouw specifieke donkere vlekken zal aanslaan. Je ziet niet direct resultaat. Dat laat vaak twee weken op zich duren. Na twee weken kun je dan ook pas beoordelen of de behandeling effect heeft gehad. Mocht dat zo zijn, dan zal de behandeling effectief voor je werken. Let wel: de kans dat de vlekjes terugkomen is groot. Wat je jezelf dan vooral af moet vragen is of het dit waard is, en of je niet beter voor een andere methode kunt kiezen.
  • Chemische peelings: een chemische peeling geeft hetzelfde resultaat als laser. Ook de behandeling komt overeen. Echter wordt er nu geen laser gebruikt, maar gebruik gemaakt van een chemische peeling. Deze wordt op je huid uitgevoerd waarna je enkele weken geduld moet hebben. De bedoeling is dat de huid vervolgens gaat vervellen, en dat de donkere vlekken verdwijnen middels de nieuwe huid die ervoor in de plaats komt.
  • Lichtmakende crèmes: crèmes die er op gefocust zijn om donkere pigmentvlekken te verlichten, werken vaak effectief. Let wel: ook hier laat het resultaat even op zich wachten. Stop dus niet zomaar met smeren wanneer je denkt dat de crème niet werkt, het duurt gewoon wat langer dan je misschien gedacht had. Ik neem even de crème Skinlight als voorbeeld. Skinlight wordt al veel gebruikt, is een Nederlands merk en is sinds kort ook in Duitsland verkrijgbaar. Het is inmiddels bekend dat Skinlight echt werkt, maar dat duurt wel eventjes. Bij deze crème zie je namelijk na 4-5 weken resultaat. Daarna dien je de crème net zolang te gebruiken totdat je helemaal tevreden bent. Je dient dus soms zomaar wel 8-10 weken te smeren. Maar het resultaat mag er dan ook zeker wel zijn. Qua kosten, kwaliteit en effectiviteit denk ik dat Skinlight de beste optie is in het bestrijden van donkere vlekken in het gezicht of op andere delen van het lichaam.