ABNY
Image default
Woning en Tuin

Pendellampen

De onweerstaanbare charme van de pendellamp
De pendellamp is al decennialang één van de meest populaire lampen in de woonkamers van miljoenen Nederlanders. Dit heeft er dan ook toe geleid dat er talloze uitvoeringen op de markt zijn. Voor iedere woonkamer en voorkeur is er een specifieke lamp beschikbaar. Het is wel eens goed om te bepalen wat de populariteit van deze tijdloze hanglamp bepaalt. Er zijn namelijk tal van eigenschappen die deze lamp al tijden tot een doorslaand succes maken.

Een keuze voor modern of klassiek
De pendellamp bestaat uit een eenvoudig concept en dat verklaart in grote mate ook de populariteit. Geen ingewikkelde constructies en techniek, maar het is het design of vormgeving dat de identiteit van de lamp bepaald. Wanneer we kijken naar de variaties die op de markt verkrijgbaar zijn dan is het mogelijk om te kiezen voor een klassieke pendellamp. Dit is een pendellamp in neutrale kleuren met sierlijke vormen en versiersels. Aan de andere kant van het spectrum zijn er ook tal van moderne retro pendellampen verkrijgbaar. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de populaire industriële look. Tussen deze extremen zijn er oneindig veel variaties mogelijk. Hiermee proberen fabrikanten voor ieders smaak en interieur een lamp beschikbaar te hebben. Kijkende naar het aanbod, zijn ze hier aardig in geslaagd.

Zet je favoriete plekje in de schijnwerpers
Naast de esthetische waard is de pendellamp voornamelijk functioneel. Oorspronkelijk is dit natuurlijk ook de reden waarom dit product in de markt is gezet: verlichten. Pendellampen kunnen in combinatie met hun design dan ook zorgen voor een sfeervolle verlichting van een ruimte of objecten. Plaats de pendellamp dan ook altijd op een plek die belangrijk voor je is of waar je extra de nadruk op wilt leggen. Dit kan bijvoorbeeld de eettafel zijn, maar het kan ook zijn dat je een mooie plan of kunstwerk nader wilt belichten. Ook hier is de pendellamp uitermate geschikt voor.

In hoogte verstelbaar
Hedendaagse pendellampen zijn over het algemeen in hoogte verstelbaar. Dit maakt de pendellamp ook tot een bijzonder flexibele lamp. Boven de eetkamer kun je zo de lampen altijd op de juiste afstand plaatsen. Dit kan variëren per situatie. Ook zijn er in tegenstelling tot decennia geleden veel pendellampen met meerdere lichtbronnen op de markt. Dit zorgt voor een betere verspreiding van het licht over de ruimte. De pendellamp is kortom een tijdloze alleskunner en voor iedere woonkamer een aanwinst.

http://www.wonenonline.nl/interieur-inrichten/verlichting/nieuw-verlichtingsmerk-anne.html