ABNY
Dienstverlening

Groen wassen

Iedereen kent het inmiddels wel, de gigantische plastic soep die midden op grote oceaan drijft. Veel mensen denken dat deze is ontstaan doordat bijvoorbeeld vissers plastic overboord gooien of strandgangers die hun troep niet opruimen. Maar het grootste deel van dit gigantisch drijvende eiland wordt veroorzaakt door normale en schone mensen zoals jij en ik. Een van de grootste veroorzakers zijn namelijk de microplastics, dat zijn minuscule kleine bolletjes in wasmiddelen die er voor zorgen dat onze kleding geschrobd wordt. Dan klinkt het heel simpel, haal de plastics uit het wasmiddel, maar zo simpel werkt het niet. Verder zijn de gevolgen ongekend.

Omdat de plastic bolletjes zo klein zijn kan het niet door onze waterzuivering installaties gefilterd worden, ze komen dus in de afwatering en uiteindelijk op open zee terecht. Ze worden meegevoerd door de stromingen van het water, deze komen uiteindelijk samen op de plek van de plastic soep. Als ze niet inmiddels zijn opgegeten voor vissen en in de voedselketen terecht zijn gekomen, want ja wij eten natuurlijk weer die vissen op dus zitten we indirect ons eigen afval te consumeren. Naast dat het een enorme milieuramp vormt is het ook qua kosten vervelend voor de mensheid. De plasticsoep kost miljoenen aan onderzoek en is niet op te ruimen vanwege de enorme afstand uit de kust en de gigantische omvang van het probleem. Oplossing? Let op welk wasmiddel je gebruikt, niet elk wasmiddel is namelijk funest voor deze wereld. Verder kan je ook je kleding naar een Greenearth stomerij brengen. Een pak of kostuum wordt hier op een biologische manier schoongemaakt. Het GreenEarth Cleaning proces maakt uw kleding prachtig schoon, zonder de bijwerkingen. Met GreenEarth Cleaning zie je er beter uit in je kleding, omdat je kleding langer mee gaat. Prachtig schoon, zonder schadelijke stoffen! Kortom een stomerij waarbij je zonder al te veel moeite een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Zo kunnen jouw kinderen ook nog genieten van deze prachtige aarde zonder datze naar buiten moeten met een gasmasker.

http://www.stomerijpanda.nl/nl/