ABNY
Image default
Energie

LED MR16 EEN POPULAIRE VERVANGING

LED lampen in MR16 vorm zijn populaire vervangingen voor halogeen lampen, beide in residentieel en commercieel gebruik. De reden voor hun populariteit is dat het origineel (halogeen MR16 lamp) vaak werd gebruikt in huishoudens, en LED’s deze het allermeest kunnen vervangen. LED’s hebben ook, veel betere kwaliteiten en tal van voordelen, in vergelijking met hun halogeen-versie.

MR16 staat met andere woorden voor een veelzijdige reflector met de diameter van 16 achtste van een inch of twee duim (5 centimeter). Dezelfde amp bestaat met verschillende diameters: MR11 en MR8 zijn kleinere formaten. De Lamp MR16 is meestal actief bij lage spanning, en heeft een GU5.3 type montage. Deze lampen werken meestal op 12V, en als de producten niet polariteit gevoelig zijn, werkt het licht op AC en DC. MR16 lampen op netspanning hebben GU10 hulpstukken, en heten eerder GU10 spots.

Om de handige functies te kunnen begrijpen en waarderen van LED vervangingen, moeten we in het kort kijken naar de MR16 halogeenlampen. De halogeen lamp MR16 heeft een reflecterend oppervlak: het interne deel van de lamp is gemaakt van geperst glas of aluminium in goedkopere versies. De glazen oppervlak staat voortdurend onder druk, die maakt het gemakkelijk om te ontploffen. Het spiegeloppervlak bepaalt zowel de richting als de verspreiding van het licht. De lamp is beschikbaar met verschillende hoeken voor de straal van het licht dit in graden graden van 10 tot 60. De kleurtemperatuur van de halogeen MR16 is erg warm, gelige licht, en is gemakkelijk veranderd met een dimmer. 

De belangrijkste nadelen van de halogeen MR16 lampen is dat ze een laag succespercentage hebben van lumen watt, ze verwaren meer dan licht geven. Dus, hierdoor hebben ze een hoog stroomverbruik samen met een grote warmte uitgestoot, waardoor deze gevaarlijk en niet aan te raken zijn. Halogeen lampen zijn bronnen van gevaar voor brand in elk huis, en worden uitgerust en geëxploiteerd met zorg. De halogeen MR16 lamp straalt een aanzienlijke hoeveelheid ultraviolet licht uit dat gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid, en is ook gevoelig voor schokken. Deze problemen zijn gedeeltelijk opgelost met een glasdeel met filters dat het allermeeste ultraviolet licht eruit filterd en functioneerd als een explosie schild.

MR16 LED spots, hebben aan de andere kant, geen last van de bovenstaande nadelen.

http://www.leds-depot.be/led-12v/mr16-gu5-led-12v.html