ABNY
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau Nijmegen

Het inschakelen van een incassobureau in de regio Nijmegen is niet altijd leuk, echter is het soms noodzakelijk. Afgelopen week had ik namelijk een klant die al meer dan acht maanden niet betaald had, zonder legitieme reden. Vandaar dat ik heb besloten om in te grijpen.

Incassobureau

Uit ervaring weet ik dat het inschakelen van een incassobureau uit Nijmegen een uitstekende manier is om het geld te krijgen wat je toe komt. Aan de andere kant heeft het natuurlijke ook een negatieve invloed op de relatie met een klant, maar ergens moet een lijn getrokken worden. Al acht maanden lang heb ik maandelijks contact proberen op te nemen over het bedrag wat deze klant nog moest betalen, maar er gebeurde nooit wat. Enkele keren kreeg ik reactie, maar het enige wat ik dan te horen kreeg waren smoesjes waarom ze nog niet betaald hadden. Zelfs nadat ik aan had gegeven dat ze nog twee weken de tijd hadden om te betalen, voordat ik de rekening zou laten incasseren.

Factuur

Uiteindelijk heb ik de factuur toch doorgestuurd naar het incassobureau Van Loon Incasso Advocaten gevestigd in de regio Nijmegen, want twee weken na mijn waarschuwing had ik het geld nog steeds niet binnen. Ik had natuurlijk liever het geld van de klant gekregen, maar op een gegeven moment is de maat vol. Als de klant de factuur gewoon had betaald, dan had het mij minder geld gekost. Niet alleen op de factuur moet ik geld inleveren, waarschijnlijk ben ik de klant binnenkort ook kwijt.

Consequenties

De vraag is wel in hoeverre het echt erg is dat deze klant waarschijnlijk weg gaat. Een klant die niet betaalt, levert alleen maar zorgen en negatieve energie op. Natuurlijk komt er ook geld door binnen, maar de vraag is wel in hoeverre de zorgen op wegen tegen prijs die de klant betaalt. Ik moet eerst maar eens afwachten wat er van mijn actie terecht gaat komen, dan zullen we vanzelf wel zien hoe ik met de consequenties om zal moeten gaan.