ABNY
Image default
Dienstverlening

Onderweg ben ik offline

Bellen in het verkeer is zeer gevaarlijk. Dat is een feit en geen geheim meer. Daarom is het tegenwoordig verboden om de telefoon in de hand te hebben als je achter het stuur zit. Toch is ook handsfree bellen nog steeds redelijk gevaarlijk. Zeker als jij je beseft dat je een blok van 1000 kilo staal met 120 kilometer per uur over een weg laat suizen. Als kers op de taart vervoer je ook nog eens gemiddeld 30 liter zeer brandbare stof in je auto en toch dringt gevaar bij sommigen nog moeilijk door. Door je af te laten leiden door je telefoon breng je niet alleen jezelf maar ook mensen in je directe omgeving in gevaar. Denk hierbij aan passagiers of mede weggebruikers. Uiteindelijk vallen er door gebruik van de telefoon in het verkeer elk jaar nog steeds tientallen doden en meer dan duizend gewonden. Jij wilt toch niet op je geweten hebben dat jij iemand dood rijd? Feitje: het gebruik van je telefoon in het verkeer verhoogt het risico op een ongeluk met een factor van 25. Dat wil dus zeggen dat de kans 25 keer zo groot is. Ik snap dat de verleiding altijd aanwezig is om even te kijken en daarom moet je jezelf aanleren om deze verleiding af te dammen. Daarom een aantal tips die jou kunnen helpen:

  • Het is slim om je toestel op stil te zetten. Je hoort hem dan immers niet afgaan en dan ben je ook niet verleid om even snel op te nemen of terug te sms’en. Nog beter zet hem uit of in vliegtuig modus en je bespaart ook nog eens een hoop batterij wat allicht op een ander moment weer van pas komt.
  • Leg je toestel uit het zicht en verstop deze goed. Als je jouw telefoon niet ziet kan je ook minder snel verleid raken om even te kijken. Sommige telefoons zijn voorzien van afleidende knipperende ledlampjes aan de voorkant van de telefoon. Deze kan je beter niet zien als je ook niet bereikbaar wil zijn.
  • Regel een antwoordservice. Wordt er van jou verwacht dat je overal bereikbaar bent, bijvoorbeeld door je klanten? Ga dan in zee met een inbound callcenter zoals bizziphone.com. Zij hebben goed getrainde telefonistes in dienst die precies weten hoe ze jouw klanten kunnen helpen.
https://www.bizziphone.com