ABNY
Image default
Gezondheid

Lippen

In de medische wereld gebruikt men vaak Latijnse benamingen, zo ook voor de lippen. De worden in professionele kringen vaak de labia oris genoemd. Dit klinkt misschien anders dan gewend, maar er wordt nog steeds de rood roze vlezige uiteinden van de mond mee bedoelt. De kenmerkende kleur van lippen wordt veroorzaakt doordat de huid in dit gebied erg dun is. Door de dunne huid kan je goed de doorbloeding zien die deze rode kleur veroorzaakt. Dit artikel is een eerbetoon van Faceland voor onze lippen.

De labia oris zijn onmisbaar voor een goede communicatie met andere mensen. Deze communicatie gebeurt zowel verbaal als non verbaal. Ten eerste spelen ze een grote rol bij het vormen van klanken. Probeer bijvoorbeeld maar eens te praten zonder je lippen te bewegen, het resultaat is lachwekkend en heel bijzonder. Ook non verbaal zijn onze lippen erg belangrijk en spelen ze op meerdere manieren een grote rol. Ten eerste de gezichtsuitdrukking. Het is bekend van onder andere de smileys, maar daarvoor ook al dat als we blij zijn onze mondhoeken omhoog staan en als we verdrietig of boos zijn onze mondhoeken hangen. Ook in de taal van de liefde word veel met onze lippen gesproken door bijvoorbeeld te kussen. Dit komt waarschijnlijk omdat dit een gebaar van ultieme kwetsbaarheid is. Natuurlijk moet je wel eerst deze geliefde vinden en dit gebeurt ook vaak aan de hand van lippen. Veel mannen vinden mooie rode en vooral vollere lippen erg aantrekkelijk.

Na ons 30e levensjaar gaan deze volle en mooi gekleurde lippen vaak enigszins verloren. Om dit probleem op te vangen bestaan er gelukkig voldoende oplossingen die de jeugdigheid van de lippen weer kan herstellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een behandeling met hyaluronzuur te ondergaan. Hyaluronzuur is een stofje wat ook van nature in ons lichaam voorkomt en erg veel vocht vast kan houden. Dit stofje is uitermate geschikt voor het opvullen van lippen.

http://faceland.nl/