ABNY
Image default
Vervoer en transport

Heb jij al een brommerverzekering?

Als je 16 bent geworden is het eindelijk zover. Je mag je brommercertificaat halen en voor het eerst in je leven op een brommer rijden. Naast dat dit ontzettend leuk is, maakt dit je ook erg mobiel. Met een brommer kun je je snel en makkelijk verplaatsen. Je hoeft niet zelf te fietsen tegen de wind in maar laat de brommer zijn werk doen. Heerlijk toch? Toch zitter er ook een aantal verplichtingen aan het hebben en rijden van een brommer. Zo ben je onder andere verplicht om een brommerverzekering af te sluiten. Wat dit precies in houdt, lees je in dit artikel. 

 

Brommerverzekering

Een brommerverzekering wordt in de Nederlandse volksmond ook wel bromfietsverzekering of scooterverzekering genoemd. Deze ben je verplicht af te sluiten in Nederland zodra je een brommer hebt gekocht. Een brommerverzekering is gekoppeld aan het kenteken van een brommer. Het is dus belangrijk dat je niet zonder brommerverzekering de weg op gaat. Ook dien je een nieuwe brommerverzekering aan te vragen wanneer je een andere brommer hebt. Deze heeft dan natuurlijk weer een ander kenteken dus deze dient in dat gevoel vernieuwd te worden. Vergeet niet je oude verzekering van je oude brommer stop te zetten, anders betaal je dubbel. Wanneer je toch zonder brommerverzekering de weg op gaat, riskeer je een flinke boete. Ook een brommer die in de schuur staat en niet gebruikt wordt, dient verzekert te zijn. Wanneer je de brommer uit de schuur niet meer wilt gebruiken, zorg er dan voor dat dit kenteken geschorst wordt. Anders kan het zijn dat je alsnog een bekeuring op de mat krijgt.

Waarom een brommerverzekering?

Een brommerverzekering sluit je af om jezelf in te dekken wanneer er schade wordt gereden. Bij een basis brommerzekering ben je dan namelijk WA verzekerd. Deze WA brommerverzekering dekt de schade die je met jouw brommer toebrengt aan andere voertuigen (of andere materiele schade) en andere mensen. De goedkoopste brommerverzekering is de WA verzekering. Wanneer je de schade bij jezelf ook wilt indekken dan kun je kiezen voor een all risk verzekering. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website Brommerverzekering.info. Hier lees je alles over het verzekeren van je brommer.

http://brommerverzekering.info/