ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Autorijden zonder er een te hoeven kopen

Zou je graag een auto willen hebben maar zie je op tegen de lastige kanten van het kopen en bezitten ervan? Dan is private lease misschien iets voor je; leasen is reeds lang bekend van de auto van de zaak, maar het is ook al een tijdje mogelijk voor particulieren. Net zoals je voor een woning kunt kiezen tussen kopen en huren, kun je een auto dus kopen of leasen. Wat voor jou wenselijk is, hangt maar net af van je persoonlijke situatie en je wensen.

Lease auto kan goedkoper zijn dan koop

Voor een leaseauto betaal je in totaal soms minder dan voor een auto in eigen bezit. De maandelijkse kosten van lease lijken op het eerste gezicht misschien hoog, maar als je echt alle kosten meerekent die je maakt als je een auto koopt, kan het zijn dat je toch duurder uit bent. Dat begint al bij de daadwerkelijke aanschaf; als je de auto ineens betaalt, moet je eigenlijk rentederving meetellen – de rente die je zou krijgen als je het bedrag op je spaarrekening zou laten staan. Koop je de auto met een lening of andere financieringsvorm, dan betaal je uiteindelijk meer dan bij aanschaf ineens.

Na de aanschaf

Verder kun je met een auto in eigendom bij reparatie en onderhoud voor hoge kosten komen te staan, en dat dan vaak ook nog onverwacht. Dat overkomt je niet bij lease. Auto onverhoopt kapot? Even de leasemaatschappij bellen en de reparatie wordt niet alleen door hen betaald, maar alles wordt nog voor je geregeld ook. Met pechhulp en vervangend vervoer in je leasecontract kun je zelfs met één telefoontje weer verder. Een leasecontract kun je afsluiten voor één tot vijf jaar, dus je weet vooraf voor die hele periode precies hoeveel geld je kwijt bent voor je auto.

http://www.leaseautocentrale.nl/