ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Kan ik beter een bedrijfsauto leasen of kopen?

Of je je nieuwe bedrijfsauto gaat kopen of leasen hangt af van je omstandigheden. Meestal is leasen aantrekkelijker. Je hoeft dan niet een groot bedrag ineens te investeren voor de aankoop van een leaseauto. En als je dat geld niet hebt en je moet er een persoonlijke lening voor afsluiten wordt het helemaal onaantrekkelijk om zelf een nieuwe of gebruikte auto te kopen. En je betaalt een vast maandelijks bedrag dat gedurende de leaseperiode niet meer verandert. Je weet dus waar je aan toe bent.

Hoe kan ik een auto leasen?

Je kunt contact opnemen met een dealer of leasemaatschappij om de lease van een auto te bespreken. Goedkoop auto leasen doe je door de aanbiedingen van verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken. Dan vind je snel de meest gunstige deal en kun je voor een zo scherp mogelijk tarief de auto van je keuze leasen. Je kunt ook onderhandelen over de voorwaarden zodat je de voor jou meest gunstige deal kunt sluiten die helemaal past bij jouw rijstijl en het te maken aantal kilometers. Als je niet zo veel rijdt ben je natuurlijk een stuk goedkoper uit dan wanneer je dagelijks op de weg zit. En als je zuinig rijdt bespaar je brandstof, en aangezien je die gewoon nog apart moet betalen bovenop de leaseprijs in de meeste gevallen is dat ook een punt om over na te denken.

Kan ik ook een auto leasen als ik schulden heb?

Je moet er rekening mee houden dat een leasecontract wordt gemeld bij het Bureau Kredietregistratie. Als je schulden hebt die daar geregistreerd staan dan kun je in de problemen komen, hoewel niet alle leasemaatschappijen een toetsing bij het BKR doen. Maar los daarvan moet je natuurlijk wel je schulden aflossen en je zult dus voor jezelf moeten nagaan of dat lukt in combinatie met een leasecontract

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/