ABNY
Bedrijven

In elke klas een smartboard

Een smartboard, oftewel een digitaal schoolbord, is onmisbaar geworden in elk klaslokaal. Zo’n 15 jaar geleden werd dit bord geïntroduceerd en sindsdien is de opmars niet meer te stuiten. Dat is eigenlijk niet verwonderlijk. Informatie die visueel wordt gepresenteerd wordt namelijk veel sneller begrepen en opgepakt. Bovendien is het veel minder saai. Er zijn ook smartboards die voorzien zijn van een touchscreen, waarbij de informatie ook interactief wordt. Hierdoor heb je de aandacht van iedereen in de klas! 

De werking van een smartboard

Een smartboard is een groot, wit scherm waarop je van alles kunt laten zien (bekijk hier op de website). Het bord is aangesloten op een pc en een beamer. Via de pc kan je alles laten zien wat je ook op een computerscherm zou kunnen bekijken. Zo kan je afbeeldingen laten zien, websites of tekeningen. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt. Het scherm zelf werkt als een whiteboard, je kan er gewoon op schrijven. Het scherm wat op dat moment zichtbaar is, inclusief de aantekeningen die erop zijn gemaakt, kun je opslaan en dat is een belangrijke meerwaarde voor een digibord.

De touchscreen

Wil je nog een stapje verder gaan, dan is er de touchscreen. De touchscreen is de opvolger van de eerstgenoemde, het digitale schoolbord. Het verschil is dat deze borden interactief nog meer mogelijkheden bieden. Ze hebben pen- en vingerherkenning en werken net als een touchscreen op je computer. De screens kunnen dus ook door meerdere personen tegelijkertijd gebruikt worden. De werking van de touchscreen is echter anders dan die van een smartboard. Waar je bij een smartboard gebruik maakt van een pc en een beamer, is de beamer bij een touchscreen overbodig. De lichtbron zit in het scherm zelf. Een touchscreen is een eyecatcher die de aandacht van de leerlingen veel langer vasthoudt dan een krijtbord.

http://www.jfad.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe verkoop ik mijn huis zonder kosten?

Een haag kopen voor een sfeervolle tuin

Op een juiste manier ademhalen