ABNY
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over verfdeuren

Voordat je een deur gaat kopen, moet jij eerst weten wat voor deur je wilt. Er is namelijk een ruime keuze aan soorten deuren. De keuze van de deur is ten eerste afhankelijk van de functie van de deur. Moet het een binnen- of buitendeur zijn?

Daarnaast is de sfeer en de uitstraling van de deur ook heel belangrijk. Wil je glas in de deur? Moet de deur bepaalde elementen hebben? Misschien wil je de deur wel (zelf) in een bepaalde kleur verven?

In het laatste geval is het handig om voor een verfdeur te kiezen. Wij vertellen je meer over verfdeuren en het verven ervan.

Wat zijn verfdeuren?

Een verfdeur is een deur die nog afgelakt moet worden. Dit betekent dat je de deur nog gemakkelijk in een gewenste kleur kunt verven en vervolgens kunt aflakken. Deze afdeklaag is nodig om de deur goed te beschermen. Deuren worden namelijk dagelijks gebruikt.

Het schilderen kun je door een professionele schilder doen. Het voordeel hiervan is dat het je tijd bespaart en dat je zeker weet dat de deur netjes wordt. Om kosten te besparen kun je deuren ook zelf verven. Met een roller en wat verf kun je een verfdeur heel gemakkelijk schilderen.

Het verven van een verfdeur

Ga je een buitendeur verven? Gebruik dan alkydverf. Deze verf biedt je buitendeur meer bescherming tegen onder andere weersinvloeden. Ga je een binnendeur verven? Dan kun je andere verf gebruiken. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten verf.

Water gedragen producten zijn vaak een stuk beter voor het milieu, drogen sneller en zullen minder snel vergelen.

Synthetische verf is beter verwerkbaar. Vergeet niet de deur vervolgens af te lakken met een speciale laklaag. Dit geeft een goede bescherming, waardoor je langer plezier zult hebben van je nieuwe binnendeur(en).

 

http://www.deurenshop.com