ABNY
Image default
Woning en Tuin

Coniferen verwijderen kan op verschillende manieren

Wanneer u van plan bent om uw coniferen te verwijderen dan kan dat op verschillende manier gedaan worden. Zo kunt u coniferen verwijderen door deze uit te graven en de wortels door te zagen, u kunt de coniferen met een stobbenfrees laten verwijderen of de coniferen verwijderen door deze uit de grond te trekken met bijvoorbeeld een tractor of een ander voertuig. We bespreken de verschillende methodes hieronder.

Het uitgraven van de coniferen

Omdat er vaak geen andere methode mogelijk is worden coniferen nog vaak met de hand verwijderd. Bij deze methode worden de kluiten van de coniferen uitgegraven door om de kluiten een kuil te graven en alle wortels die men tegenkomt door te zagen. Zoals u wellicht zult verwachten is deze methode behoorlijk arbeidsintensief maar zoals gezegd is het inzetten van een andere methode vaak niet mogelijk. Wanneer deze methode herhaalt wordt dan komen de coniferen uiteindelijk helemaal los te zitten en kunnen de coniferen uit de grond getrokken worden. Ook dat kan met de hand gedaan worden maar soms wordt daar een minikraan voor ingezet.

Met een stobbenfrees de coniferen verwijderen

Wanneer de tuin toegang biedt voor de inzet van een stobbenfrees dan zal deze methode ingezet worden. Het is namelijk een zeer efficiënte methode om de coniferen te verwijderen. Een stobbenfrees, ook wel een stronkenfrees genoemd, is in staat om de kluit en de wortels tot maximaal 50 cm onder het maaiveld te verwijderen. De frees zorgt ervoor dat de kluit en de wortels verpulverd worden waarna de coniferen gemakkelijk uit de grond gehaald kunnen worden.

De coniferenhaag met een voertuig verwijderen

Een vrij radicale manier om coniferen te verwijderen is het verwijderen van coniferen met een voertuig. Vaak wordt daar een 4×4 wagen, een tractor of een ander sterk voertuig voor ingezet. Bij deze methode wordt er laag aan de stam een kabel bevestigd. Het andere uiteinde van de kabel wordt aan het voertuig bevestigd om vervolgens rustig spanning op de kabel te creëren. De coniferen worden vervolgens uit de grond getrokken. Het nadeel van deze methode is dat de kans bestaat dat de stam breekt en de coniferen alsnog handmatig uitgegraven moeten worden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/