ABNY
Image default
Electronica en Computers

Ontplofte hoverboards

Er zijn niet alleen wetten en regels aan hoverboards verbonden, het brengt ook risico’s met zich mee. Dat begint al bij het opladen van de mini scooter. Wanneer je de accu te lang oplaad, kan het oververhit raken. De hoverboard heeft slechts een uur of twee nodig om op te laden. Zorg ervoor dat je daarna de kabel eruit haalt.

Er zijn gevallen bekend van hoverboards die in brand gevlogen zijn omdat de eigenaar het de hele nacht aan de oplader had geladen. Bij overlading ontstaat er kortsluiting. Op deze manier van brand staat ook geen fabrieksgarantie. Dan is je hoverboard dus weggebrand geld.

Risico’s verminderen

De veiligheid van de hoverboard hangt nauw samen met de kwaliteit. En voor goede kwaliteit betaal je meer geld. Fabrikanten die kwalitatieve producten verkopen, leveren hoverboards waarbij je minder risico op brand loopt. Je kunt het beste reviews op het internet hierover lezen.

Laat je hoverboard ook niet vallen of tegen scherpe objecten aan botsen. Tevens waterschade is gevaarlijk voor een hoverboard. Als er iemand zwaarder dan 120 kilogram op gaat staan, is de kans groot dat de hoverboard overbelast kan raken. Gebruik bij het transporteren ook een draagtas voor je hoverboard.

Verkopers van goede hoverboards

De hoverboard is uitgevonden in China, maar wordt nu op meerdere plekken in Nederland en België verkocht. Goede recensies krijgen de merken Oxboard en IO Hawk. De eerst is van Nederlandse makelij en uitgeroepen tot beste koop van 2015.

Soho Wheels is ook een merk hoverboard wat vaak gekocht wordt. Een andere online shop is SmartBalanceWheelShop.be. Let op: een hoverboard koop je nooit voor onder de tweehonderd euro. Dan moet je automatisch gaan twijfelen over de kwaliteit…

http://www.smartbalancewheelshop.be/categorie/hoverboards/