ABNY
Image default
Beauty en verzorging

Een verbanddoos of koffer, het is belangrijk.

Het is maandag 26 september en je hebt vandaag een BHV (Bedrijfshulpverlening) cursus. Vorige week heb je al een programma ontvangen waar instaat wat je allemaal kunt verwachten van deze dag. De halve dag heb je een theoriegedeelte, waarin alles wordt uitgelicht over de verschillende methodes hoe je iemand (eventueel) kunt redden bij een hartaanval of hoe je wonden kunt verbinden. Ook worden de diverse EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) materialen één voor één uitgelegd.

Tijdens het theoriegedeelte komt de verbandkoffer op tafel. Dit is een rode of oranje koffer met een wit kruis erop. Hierin zitten diverse soorten verbandjes en gaasjes. Er wordt direct gezegd dat er meerdere varianten zijn op deze koffers. Zo heb je de BHV (Bedrijfshulpverlening) verbandkoffer, met alle ehbo-materialen die je op de werkvloer nodig kunt hebben. Speciaal geschikt voor de kleinere gangbare verwondingen. Je hebt ook een HACCP verbandkoffer. Deze is speciaal voor de horeca, restaurants en kantines. De inhoud van deze koffer verschilt aanzienlijk met de normale verbandkoffers. Denk hierbij aan gel voor brandwonden en andere gaassoorten. Daarnaast is er ook nog de verbandkoffer voor sport en evenementen. Hier zitten vooral pleisters, desinfecteermaterialen, snelverbanden en hechtstrips in. Tot slot heb je nog de auto verbanddoos. Deze verbanddozen zijn in sommige landen wettelijk verplicht om tijdens de autorit bij je te hebben. Denk hierbij aan België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië en Wit-Rusland. Het is noodzakelijk dat je deze auto verbanddoos niet onder bagage, achter de achterruit en ook niet in de kofferruimte bewaard. Bij een ongeluk raakt de kofferruimte het vaakst beschadigd en kan deze verbanddoos meestal niet gemakkelijk geopend worden. Onder de stoel of in een opbergvak is de meest geschiktste plek om bij een ongeluk(je) direct de doos te kunnen pakken.

https://www.schoens-safety.nl/