ABNY
Image default
Cadeau

Witgouden verlovingsringen

Witgouden verlovingsringen

 

Bij een gouden verlovingsring denk je misschien al snel aan een geelgouden ring, maar heb je wel eens gedacht aan witgoud? Deze prachtige ringen met een zilverwitte kleur zijn de laatste tijd flink in populariteit toegenomen. Dit omdat het nog steeds de klassieke karakteristieken van een gouden ring heeft, maar door zijn kleur ook moderniteit en elegantie uitstraalt.

 

Witgouden verlovingsringen worden gemaakt door zuiver goud te mengen met materialen die een zilver effect opleveren, zoals nikkel, zilver, zink, mangaan of palladium. Het is dan nog steeds voor het grootste deel goud, maar de kleur van de andere materialen neemt de overhand. Hoe meer zuiver goud in de ring, hoe hoger het aantal karaats. 14 karaats verlovingsringen bevatten 58,5% zuiver goud, 18 karaats verlovingsringen 75%. Over het algemeen geldt dat hoe meer puur goud in de ring verwerkt is, hoe duurder hij is.

 

Witgouden verlovingsringen zijn prachtig te combineren met een heldere diamant, of een andere steen die hier veel op lijkt. Moissaniet heeft bijvoorbeeld bijna dezelfde eigenschappen als diamant, maar het materiaal is iets betaalbaarder. Dit kun je dus overwegen als je budget wat lager is. De combinatie van een heldere witgouden ring en een stralende, doorzichtige steen zorgt voor een prachtig elegante en moderne uitstraling.

 

Met de steen op de verlovingsring kun je eindeloos variëren. Klein of groot, rond, vierkant of hartvormig, het kan allemaal. Ook kun je ervoor kiezen om de band van de ring nog in te zetten met kleine diamantjes. Ook dit geeft een prachtig en verfijnd effect.

 

Een klein nadeel aan witgouden verlovingsringen is dat na enige tijd dragen de gele kleur weer boven kan komen. De ring moet daarom een beschermlaagje hebben, zodat dit minder snel gebeurt. Als er wel beschadigingen ontstaan, moeten deze weer bijgewerkt worden en moet er een nieuw beschermlaagje worden aangebracht. Dit is geen groot probleem, maar wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf.
Kies dus voor een witgouden verlovingsring wanneer je een combinatie van traditioneel en modern wilt geven aan je grote liefde. Witgoud is altijd een goede keuze. Ga eens naar de juwelier om ringen van verschillende materialen en met verschillende stenen met elkaar te vergelijken, zodat je de perfecte keuze kunt maken!