ABNY
Image default
Energie

Energiecoach Project Amsterdam start weer

 Energie Coach Project vanuit Eigen Haard start deze winter weer met nieuwe ronde vrijwillige energiecoaches in Amsterdam

Woningcorporatie Eigen Haard blijft doorgaan met het succesvolle Energiecoach Project. Nadat vorig jaar meer dan vier groepen opgeleid zijn en met succes buurtbewoners hebben geholpen om de energierekening omlaag te brengen, kunnen Amsterdammers zich weer aan melden om buurtbewoners te helpen hiermee.

Kennis op doen en delen

Wie interesse heeft in zuinig omgaan met energie en graag iets wil leren hierover heeft deze winter weer de kans om via Eigen Haard een cursus te volgen waarbij je opgeleid wordt tot energiecoach. De energiecoaches zijn vaak huurder van Eigen Haard en willen de kennis delen met buurtbewoners. Het delen van kennis kan op verschillende manieren. Elke energiecoach coacht op zijn eigen manier. De een gaat met een energiekoffer bij de mensen thuis langs, de ander organiseert een inloopspreekuur in het buurthuis. Weer een ander geeft een presentatie in het lokale grand café. De energiecoaches mogen zelf meedenken over de manier over hoe ze kennis willen verspreiden over energie besparen. Dit maakt ook dat zoveel mensen graag op vrijwillige basis anderen willen helpen op het gebied van energiezuinig leven. 

De buurman op bezoek als energiecoach

Het is erg nuttig en succesvol om als energiecoaches buurtbewoners te helpen. Behalve dat het fijn is om een buurman te helpen, kennen de energiecoaches vaak de buurt, het complex of het type huis waar de buurman woont. Hierdoor kan de energiecoach gerichter tips en trucs delen met de buurman. Het naar beneden brengen van de energiekosten valt en staat met hoe de bewoner met de woning omgaan.

Cursus energiecoach: Leerzaam en nuttig

Tijdens de vijfdelige cursus worden mensen opgeleid om kennis over te dragen over energiebesparing. De cursus georganiseerd door Eigen Haard wordt ondersteund door verschillende energie-experts die de cursisten iets leren over thermostaten, warm tapwaterverbruik, verwarmingssoorten, ventileren, EPA-labels en het lezen van de energierekening. Wilt u meer weten over het energiecoach project, dan kunt daar meer over lezen op de website van switchCollectief.NL via onderstaande link. 

www.energieswitcher.nl

 

https://switchcollectief.nl/energie-vergelijken/