ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Voertuigvolgsysteem zorgt voor efficiëntie

Veel taxibedrijven maken gebruik van gps trackers die de auto’s kunnen volgen tijdens hun ritten. De gps tracker auto kan tot 21 dagen op rij een gedetailleerd en nauwkeurige locatie-update geven aan de centrale waar hij of zij zich bevindt. Iedere vijf seconden wordt de locatie verstuurd en daardoor is het eigenlijk continue mogelijk om te zien waar de wagens zich bevinden. Dat de tracker elke 5 seconden een signaal uitzend maakt het ook interessant voor onderzoeksbureaus, universiteiten, recherches, incassobureaus en andere dienstverleners om hier gebruik van te maken. De verzendsnelheid van het signaal kan met zelf instellen.  In de meeste gevallen blijft een voertuigvolgsysteem tot wel een half jaar operationeel. De tracker is tot op ongeveer 2.5 meter nauwkeurig en is zeer snel in de locatiebepaling. Mocht er een noodsituatie plaatsvinden dan is er ook de mogelijkheid dat de bestuurder door middel van een grote SOS- knop een alarm- of noodsignaal uit kan zenden naar voorgeprogrammeerde mobiele telefoons en of e-mailadressen. Het bied niet alleen veiligheid in situaties waar je liever niet in terecht wilt komen, maar het is ook een kostenbesparende oplossing. De processen en dna vooral bij onderzoeksbureaus kunnen geoptimaliseerd worden en de behoefte van informatie en efficiëntie tijdens het proces kunnen bevordert worden. Het is meestal wel noodzakelijk om een soort van abonnement af te sluiten bij het gebruik van een tracker. Deze prijs bestaat uit een tweetal componenten, namelijk de kosten voor dataverbinding met de satellieten en het onderhouden en verbeteren van de services. Het kost dan wel wat om gebruik te kunnen maken van zo’n volgsysteem maar uiteindelijk levert het dus vele voordelen voor je op. Steeds meer bedrijven stappen over op gps trackers die ze in laten bouwen in hun voertuigen, waardoor ze altijd op de hoogte zijn van waar de wagens zich bevinden. Dit heeft ook als voordeel dat er naar de klant toe zo specifiek mogelijk een tijd kan worden afgesproken van wanneer de dienst geleverd kan worden.

https://mygpstracker.nl/