Winkelen

Rekening houden bij het plaatsen van een speeltoestel

Abny

Een toestel waar de gebruiker onder het ophangpunt zit en een slingerende beweging kan maken om naar voren en naar achter te gaan heet een schommel. Deze schommels heb je in verschillende varianten die van elkaar verschillen door het aantal draaiassen en ophangpunten. Bij een schommel kopen kan het dus handig zijn om hier rekening mee te houden. Er is een schommel met één draaias en één of meer zittingen naast elkaar. Dit zorgt ervoor dat twee personen tegelijk de mogelijkheid hebben om te kunnen gaan schommelen. Het verschil met de schommel met twee draaiassen is dat bij de schommel met twee draaiassen de schommels afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Bij de schommel met één draaias beweegt de schommel in dezelfde richting en tegelijk met de andere zitting. Er zijn wel regels omtrent het plaatsen van houten speeltoestellen buiten. Zo moet de vrije ruimte van een schommel 1400 mm rondom het middenzitje bedragen. Deze ruimte moet ook aanwezig zijn als de schommel in beweging is. Het is mede hierom aan te raden om de schommel niet te plaatsen in looppaden en niet aan de buitenzijde van een speelgelegenheid. Er zijn speeltoestellen die bestaan uit een combinatie van toestellen, zoals een glijbaan en een schommel gecombineerd. Zorg dat er geen gevaarlijke manoeuvres uitgevoerd worden tijdens het spelen op beide toestellen. Ook is het advies om toestellen van elkaar te scheiden door middel van een hekwerk of een looppad. Dit kan voor veiligheid zorgen als de kinderen in de zandbak spelen en er een groot speelhuis naast de zandbak bevestigd is. Een veilige ondergrond is ook van essentieel belang. Mocht de ondergrond van beton zijn, dan is de kans op verwondingen groter, dan dat deze van rubberen matten zijn. Er zijn vloerdelen te koop die bestaan uit een soort rubberen kussens die voor een zachte val zorgen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/

Gerelateerde artikelen

Vuurwerk, de ideale jaarafsluiter

Nicopods bestellen bij de groothandel

Waarom houten jaloezieën kopen?