ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Tips voor als u uw wagen voor de export verkoopt

Staat u op het punt om uw auto voor de export te verkopen? Hier vindt u een aantal tips waarmee u direct aan de slag kunt.

 

Wilt u uw wagen voor de export verkopen? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke tips en wordt de kans dat u uw auto verkoopt een stuk groter.

 

Gebruik de volgende tips en verkoop uw auto voor een eerlijke prijs:

 

    • Benader verschillende inkooppartijen

Online vindt u tal van verschillende partijen om uw wagen aan te verkopen. Door contact op te nemen met verschillende partijen lukt het om een gedegen vergelijk te maken. Daarnaast maakt u op deze manier kennis met de verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

 

    • Houd rekening met eventuele bijkomende kosten

Spelen er bijkomende kosten bij uw inkoper of is het bedrag dat u geboden krijgt het bedrag dat u ook daadwerkelijk ontvangt? Sommige partijen rekenen administratieve kosten of kosten voor het transport. In principe is dit geen probleem, maar tegelijkertijd zijn dit kosten die u in uw berekening behoort mee te nemen.

 

    • Laat de waarde van uw auto berekenen

Bij gespecialiseerde partijen kunt u de waarde van uw auto laten berekenen. Op deze manier heeft u een gedegen basis om verder te onderhandelen met inkopers. Probeer u niet volledig vast te zetten aan de waarde die aan uw auto gegeven wordt. Door bijkomende kosten is het bij auto’s voor de export niet altijd mogelijk om een bedrag te bieden dat bij de waarde van uw auto past.

 

    • Weeg uw opties op een verstandige manier af

Als de waarde van uw wagen berekend is en als u een aantal inkooppartijen heeft benaderd is het belangrijk uw opties op een verstandige manier af te wegen. Kijk naast de prijs die u voor uw wagen ontvangt ook naar het gemak dat een inkoper u biedt.

 

Sommige inkopers zijn bijvoorbeeld bereid uw auto gratis op te halen en berekenen daar geen extra kosten voor door. Enorm handig wanneer u geen tijd heeft om uw auto bij een inkoper weg te brengen. Wilt u zeker weten dat uw auto betaald wordt? Bij sommige inkopers wordt u vooraf contant of per bank betaald. Zeker wanneer u te maken krijgt met een relatief onbekende partij is het prettig als de betaling gegarandeerd is.

http://inkoopautos.com/