ABNY
Image default
Woningen

Handige cirkelzaag accessoires

U bent de trotse eigenaar van een cirkelzaag, maar met het zagen gaat niet alles even makkelijk als gedacht. De zaagsneden zijn niet mooi recht en vertonen veel splinters. In dit geval kun u ervoor kiezen om een aantal cirkelzaag accessoires te kopen, welke het zagen een stuk eenvoudiger maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een cirkelzaag geleiderail of lasergeleiding.

Voordeel van een cirkelzaag geleiderail

Een cirkelzaag geleiderail is vergelijkbaar met een ijzeren liniaal. De geleiderail wordt aan de cirkelzaagmachine bevestigd en op het te zagen materiaal gelegd. Door langs de geleiderail heen te zagen maakt u mooie rechte zaagsneden en werkt u tevens ook veiliger. Een cirkelzaag geleiderail zorgt er namelijk voor dat het materiaal minder beweegt.

Zagen met een lasergeleiding

Tegenwoordig zijn de meeste cirkelzagen uitgerust met een lasergeleiding. Deze laser bestaat uit rood led-licht en is met een simpel knopje aan en uit te doen. Tijdens het zagen geeft de laser precies de zaaglijn weer, zodat u als klusser met gemak mooie zaagsneden kunt maken. Een afkortzaag die over deze functie beschikt is de Makita LS1018L. Meer over deze afkortzaag in onderstaande filmpje.

Stofvrije werkplek?

Zagen met een cirkelzaagmachine is met name lastig als er steeds stof of zaagsel in de lucht rondvliegt. Dit is aan de ene kant ontzettend irritant, maar ook nog eens erg gevaarlijk. Wanneer u bijvoorbeeld een stukje zaagsel in de ogen krijgt is een fout al snel gemaakt. Om dit te voorkomen is het verstandig om altijd met een stofafzuiging te werken. Deze zorgt er namelijk voor dat u geen last heeft van stof of zaagsel en uw werkplek ook nog eens mooi opgeruimd blijft.

Toch maar een paar cirkelzaag accessoires kopen? Dit kunt u net als alle cirkelzagen eenvoudig online doen. Wanneer u van plan bent om een nieuwe cirkelzaag te kopen, dan kunt u er rekening mee houden of deze wel over de gewenste accessoires beschikt. Hiermee weet u zeker dat u goed zit.