ABNY
Image default
Webdesign

Wat doet een SSL certificaat?

Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker of potentiële klant en jouw website. Waarom zou dat nu kunnen nodig zijn, kan je je afvragen. Als de bezoeker contact opneemt via jouw contact formulier of een bestelling plaatst, dan is hij zeker dat de gegevens beveiligd zijn. Dan gaan die gegevens niet verloren en is hij zeker dat alles goed doorkomt.

Voor een standaard website met enkel informatie is dit overbodig. Dan zal de bezoeker geen contact opnemen, maar enkel de informatie lezen die op de pagina’s vermeld staat. Dus als je een groot aantal websites in bezit hebt, dan moet je die investering niet maken. Zijn er van die websites exemplaren bij waar bezoekers contact moeten opnemen of zich inschrijven in een nieuwsbrief? Dan is het wel aan te raden.

Nog een voordeel van een SSL certificaat

Het is nog niet zo lang geleden, maar Google hecht nu ook meer belang aan een SSL certificaat. Zelfs zo veel dat een website nu als veilig of niet veilig zal worden weergegeven in zoekresultaten. En ook dat kan invloed hebben op bezoekers die wel of niet op jouw website willen blijven. Heb je geen kaas gegeten van dit alles, dan kan je best een professionele webdesigner zoeken die een SSL certificaat kan installeren. Dit is vaak een dienst die je jaarlijks moet vernieuwen.

Prijzen van een SSL certificaat kunnen nogal variëren en er zijn ook verschillende soorten van te vinden. Vaak is een standaard Certificaat voldoende voor een website met gewoon tekst en een contactformulier. Heb je een webshop, dan kan je een uitgebreidere versie nemen. In ieder geval is het aangewezen om de dag van vandaag een SSL bij je website te nemen. Het heeft zeker een meerwaarde en is een nuttige investering.

https://kmowebdiensten.be/