ABNY
Image default
Cadeau

De geschiedenis van cadeaus

Tegenwoordig zou het raar zijn om zonder cadeau naar een verjaardag te gaan. Sterker nog, de jarige zal waarschijnlijk raar opkijken en zal stiekem toch hopen op een speciale verrassing. Je zou immers zelf ook een kleinigheidje terug verwachten. Een cadeau, klein of groot, laat zien dat je om iemand geeft en dat je iemand waardeert. Het is een goede manier om iemand te feliciteren. De traditie om verjaardagscadeautjes te geven is echter nog geen 100 jaar oud. Tot en met de achttiende eeuw, werden verjaardagen niet gevierd, en in de negentiende eeuw gaven alleen hele rijke mensen een feest. In de twintigste eeuw ontstond de traditie om cadeaus te geven op iemands verjaardag en werd het geassocieerd met waardering, liefde of vriendschap. Deze geschenken bestonden eerst vooral uit nuttige producten, terwijl de meeste cadeautjes nu vooral vermaak bieden. Daarnaast is het gebruikelijk om het cadeau in te pakken in cadeaupapier om de verrassing nog groter te maken. Hoewel mensen vroeger alleen geschenken kochten bij verjaardagen, zijn er nu tal van feestdagen bijgekomen waarbij dit gebruikelijk is. Met kerst, Moederdag, Vaderdag en Valentijnsdag kun je ook niet met legen handen aankomen. Het wordt dus ook steeds moeilijker om een passend en origineel cadeau te vinden. Bijna niemand heeft meer tijd om iets creatiefs in elkaar te knutselen. Van jongs af aan zocht je fanatiek alle speelgoedwinkel folders af opzoek naar het perfecte cadeau voor op je verlanglijstje. Als je dan ook daadwerkelijk het verjaardagscadeau kreeg waar je op hoopte was je dolgelukkig. Als je ouder wordt, maak je meestal geen verlanglijstjes meer. Hierdoor wordt het lastiger om een passend geschenk te vinden. De traditie om een verjaardag te vieren wordt door veel. mensen belangrijk gevonden omdat dit de dag is waarop je even in het middelpunt van de belangstelling staat en iedereen laat zien dat ze om je geven. 

http://www.cadeau-cadeau.nl