ABNY
Image default
Woning en Tuin

Irritante muggen

De zomer komt er weer aan. De lente is net officieel begonnen en ook gaat dit weekend weer de zomertijd in. Een fijne tijd van het jaar als je het mij vraagt, want de dagen zijn weer langer. Na het werk kunnen we vaak nog even genieten van het lekkere zonnetje in de tuin en als het warmer wordt, kan ook de barbecue weer tevoorschijn komen. Ik ken niemand die niet van de zomermaanden houdt. Toch is er een groot nadeel aan de zomer en dat is de mug!

Door de klimaat verandering wordt ons weer in Nederland steeds extremer en hierdoor hebben we vaak erg warme zomers afgewisseld met stortbuien van regen. Dit creëert een ideale broed omgeving voor de mug. Dit insect legt zijn eitjes namelijk in stilstaand water. Een emmer, plas of vijver zijn dan ook gewenste plekken voor de mug om hun eitjes te leggen. Door de hevige warmte komen de eitjes eerder uit en kunnen we dus last krijgen van een ware muggenplaag. Heerlijk die lange zomeravonden, maar als het betekent dat je helemaal lek geprikt wordt, zijn ze toch iets minder fijn. Daarnaast hebben veel mensen in de zomer vaak last van muggen wanneer zij willen slapen. Je hoort ze zoemen, maar wanneer je ze wilt vangen of het licht aan gaat, zijn ze weg! Om gek van te worden. Er zijn natuurlijk allerlei ‘oude’ gezegdes die helpen om muggen te verjagen, maar eigenlijk helpen er maar twee dingen heel erg goed. Ten eerste is het een tip om stilstaand water rondom je woning weg te halen wanneer dit niet nodig is. Daarnaast houden muggen ook niet van tocht. Dus zorg ’s avonds voor voldoende ventilatie. Zet ramen tegen elkaar open zodat en de warmte weg kan en muggen liever jouw huis overslaan. Ook kan je gebruik maken van een ventilator. Mocht dit alles niet helpen, kun je altijd een klamboe aanschaffen. Op deze manier word je in ieder geval in je slaap niet gestoken!

https://shopvoorgezondheid.nl/