ABNY
Image default
Fotografie

Fotografeer je kat: Tips

Veel mensen hebben fotografie als hobby. Vaak maak je dan van veel dingen foto’s en wanneer je een huisdier hebt, zal dat ook vaak een onderwerp van je foto’s zijn. Wanneer je geïnteresseerd bent in het fotograferen van je kat, dan moet je dit artikel zeker verder lezen.

Ten eerste is het tijdens het fotograferen van je kat erg belangrijk dat je genoeg geduld hebt. Probeer vooral je kat te laten in zijn natuurlijke habitat te fotograferen. Probeer je kant met respect te benaderen en probeer ze geen dingen te laten doen die ze eigenlijk niet willen. Belangrijk is dan ook dat je altijd je camera bij je hebt. Wanneer er dan iets leuks gebeurd, kun je hier gelijk een mooi plaatje van schieten. Zulke momenten kunnen onverwachts gebeuren en je zult het dan jammer vinden wanneer je geen camera bij je hebt. Zorg dus altijd dat je voorbereid bent.

Probeer de aandacht van je kat te krijgen door hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Elke kant heeft een andere persoonlijkheid, maar alle katten zijn nieuwsgierig. Zo kun je de aandacht van je kat weken door bijvoorbeeld een geluidje te maken, een steentje te gooien of een klein lichtje te schijnen. Alle katten zullen opkijken om te zien wat er gebeurt. Dit is een heel goed moment om een foto te schieten. Wel moet je hier erg geduldig mee zijn want de foto zal vaak niet direct lukken, daarom moet je vaak verschillende dingen proberen waardoor je uiteindelijk wel op tijd de goede foto maakt.

Daarnaast is het handig om van te voren te bedenken wat voor foto je precies wilt van je kat. Zo weet je precies wat je moet doen om de gewenste positie van je kat te krijgen. Ook moet je er natuurlijk voor zorgen dat je camera instellingen dan al goed ingesteld zijn. Wanneer je hier niet goed in thuis bent kun je bijvoorbeeld een fotografie cursus Nieuwegein volgen. Probeer al een paar testfoto’s te maken zodat je ziet wat de beste instellingen zijn voor een mooie en scherpe foto. Daarna wordt het tijd voor de fotobewerking. Succes!

http://beeldacademy.nl