ABNY
Image default
Woningen

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen zijn meer gewild dan ooit. Als je terug gaat in de tijd dan zijn vouwgordijnen de oudste vormvan raamdbekleding. Het ontstaan gaat terug naar de Romeinse tijd, vandaar dat vouwgordijnen ook wel roman blinds worden genoemd. Vroeger werden er stoffen gebruikt tegen de zon en die konden met een koord opgetrokken worden. In de loop der tijd hebben de vouwgordijnen zich verder ontwikkeld. Zo kwamen er echte optreksystemen op de markt, ging men buisjes in de stof maken zodat het gelijkmatig opgetrokken kon worden en tegenwoordig is de laatste ontwikkeling de elektrische varianten.

Er is een groot aandobe in stoffen die gebruikt kunnen worden. U kunt kiezen voor transparante gordijnstoffen die zorgen voor een mooie lichtinval en een warme huiselijke sfeer. Transparante stoffen zorgen er ook voor dat u overdag een hele beperkte inkijk heeft door de stof. Dan zijn er ook wat dikkere transparante stoffen zoals inbetween stoffen of half transparante stoffen. Dit soort stoffen geeft een wat intiemere sfeer aan uw interieur, maar zorgt er ook voor dat er een stuk minder lichtinval is. Denk hierbij eens aan hinderend zonlicht op uw televisie. Dan zijn er een de dichte stoffen of overgordijnstoffen. Deze stoffen houden al het directe zonlicht tegen maar laten nog wel wat licht door. Het voordeel van deze stoffen is dat u wel volledig privacy heeft doordat er geen inkijk door de stof is. Ook is het nog mogelijk om vouwgordijnen van een verduisterende voering te voorzien. Verduisterende vouwgordijnen worden met name toegepast op slaapkamers. Combineer transparante vouwgordijnen met mooie overgordijnen zodat u een warme luxe combinatie krijgt.

Naast de stofkeuze zijn er ook nog diverse keuzes in afwerkingen van de vouwgordijnen. U kunt kiezen of u de baleinen, de horizontale lijnen in de vouwgordijnen, aan de voor- of achterzijde wenst. Standaard zitten de baleinen aan de achterzijde, dit is de meest voorkomende en klassieke uitvoering van een vouwgordijn. Wanneer u kiest voor de baleinen aan de voorzijde krijgt het vouwgordijn een modernere strakke uitstraling, dit wordt weer vaker toegepast in modernere woningen. Ook is er een variant waarbij het vouwgordijn in vlakke segmenten optrekt, dit is een mooie optie voor hele grote brede vouwgordijnen.

De laatste trend in de vouwgordijnen zijn de elektrische vouwgordijnen. U kunt hiermee de vouwgordijnen van afstand open en dicht laten gaan, op vaste tijden op of neer te laten gaan en zelfs met uw smartphone bedienen. Ideaal als u veel ramen heeft zodat u met 1 druk op de afstandsbediening alle vouwgordijnen tegelijk kunt sluiten. Daarnaast zijn elektrische vouwgordijnen ook zeer geschikt voor grote, brede en hoge ramen die met de hand bijna niet te bedienen zijn of op moeilijk bereikbare plaatsen.

Voor meer informatie over vouwgordijnen kunt u terecht op https://blinddesign.nl

https://blinddesign.nl