ABNY
Image default
Electronica en Computers

Een drone kopen op zonne-energie?

Kan je in de toekomst een drone kopen die werkt op zonne-energie?

Het vliegen met een drone ontwikkelt zich steeds verder. De volgende barrière die gebroken moet worden is de duur van de vliegtijd. Die kan nog vele malen langer. De plannen die de meeste fabrikanten hebben is het implementeren van zonnepanelen. Zo kan je in de toekomst dus misschien een drone kopen die vele uren kan vliegen dankzij de energie van de zon. Dit is misschien wel de eerstvolgende grote stap die je als droneliefhebber mag verwachten. Er is in ieder geval al voldoende speculatie over wat er allemaal mogelijk is.

Nieuwe poging

De drones die hun energie uit de zon halen zijn niet helemaal nieuw. Google heeft hiermee al geëxperimenteerd de afgelopen tijd. Dat programma werd stopgezet. Dat neemt echter niet weg dat er nog voldoende bedrijven zijn die geloof hebben dat dit kan werken. Daarom zijn er verschillende fabrikanten die op dit moment een nieuwe poging voorbereiden. Zij willen drones die vele uren in de lucht kunnen blijven doordat de energie langzamer uit de accu loopt een waarheid maken. Daarvoor wordt verder geborduurd op de kennis die Google reeds al heeft opgedaan op dit gebied. De toepassingen zijn dan ook eindeloos.

Vooral voor bedrijven

Op dit moment denken de fabrikanten vooral aan commerciële doeleinden voor de drones op zonne-energie. Het is namelijk goed mogelijk dat het vooral om de grotere modellen zal gaan in het begin. Het is weliswaar zo dat de panelen steeds kleiner gemaakt kunnen worden, maar het is moeilijk om voldoende receptoren in te bouwen om de kleine toestellen goed in de lucht te kunnen houden. Grotere drones, die op hogere hoogten vliegen, zijn dan iets gemakkelijker te maken. Dit is zelfs in het verleden ook al bewezen door verschillende technologiebedrijven die hiermee aan het werk zijn gegaan.

Voor particulieren

Het zal nog wel even duren voor er een drone met camera op zonne-energie voor particulieren beschikbaar komen. Daarom kan je op dit moment beter kijken naar een uitbreiding van de batterij van je drone. Dit worden ook wel expansionpacks genoemd. Hiermee kan je een net iets grotere batterij mee laten vliegen en kan je dus net wat meer tijd in de lucht doorbrengen. Voor de gewone consument die als hobbyvlieger video’s maakt of wedstrijden vliegt is dit waarschijnlijk de beste optie. Je drone heeft dan net iets meer power om de dag door te komen. Er zijn verschillende van deze packs te krijgen.

Goed opletten

Wanneer je een drone gaat kopen is het altijd belangrijk dat je even goed onderzoek doet naar wat deze allemaal kan. Of het nu je eerste drone is of dat je er al vaker één in bezit hebt gehad maakt daarbij natuurlijk niet uit. Het is vooral belangrijk dat je goed weet wat de mogelijkheden van het toestel zijn. Vaak kunnen de afstand die afgelegd kan worden binnen het bereik en de tijd die gevlogen kan worden op een volle accu nogal verschillen. Het maakt dus weldegelijk een groot verschil welk type drone je koopt. Al laat die op zonne-energie nog even op zich wachten.

https://www.dronekiezer.nl/drones/