ABNY
Image default
Vakantie

Een keertje naar Lapland

Eigenlijk zou iedereen een keer naar Lapland moeten. Het is echt een bijzondere ervaring. Je kan het zo goed combineren met een vakantie in Noorwegen, Zweden en/of Finland. Hoewel Lapland een eigen bestuur heeft bestrijkt het een gebied dat deel uitmaakt van de door mij boven genoemde landen.

 

Uiteraard is Lapland vakantie een heel eind weg maar dat moet je gewoon als onderdeel van je vakantie zien. Je kan er zowel in de winter als de zomer naar toe reizen. Hou er wel rekening mee dat het donker en koud is. De zon schijnt in de winter namelijk heel kort. Op bewolkte dagen kan het gewoon ook donker blijven. Een bijzondere gewaarwording.

Een Lapland reis geeft je de mogelijkheid om eens naar het Noorderlicht te kijken. Het is een bijzonder verschijnsel aan de lucht. Het is goed waarneembaar in landen dicht bij de noordpool en in een omgeving waar weinig licht is. Nu is Lapland in die zin de ideale bestemming.

Noorwegen is zowiezo een fantastisch vakantieland om naar toe te reizen. Er is geweldig veel te doen. Ook is er veel moois te zien. Je kan je vakantie naar Lapland in die zin ook het beste combineren met andere bestemmingen in Noorwegen. In de winter kiezen de meeste mensen echter voor een reis met het vliegtuig. Omdat de winterse omstandigheden gewoon niet ideaal zijn om met de auto helemaal naar het noorden te reizen. Het kan overigens wel. De Noren doen het zelf ook en houden de wegen keurig bij.

In lapland is het leuk om de cultuur van de Saamen te leren kennen. Zij zijn de inwoners van het land en zijn er op gebrand om hun eigen bijzondere cultuur te behouden.

https://www.noorwegeninfo.nl/lapland/