ABNY
Image default
Woning en Tuin

Wat je moet weten over een ondervloer

Iedere vloerbedekking heeft in principe een ondervloer nodig. Niet alleen omdat de vloerbedekking hierdoor langer meegaat, maar ook om talloze andere redenen.

Er worden in beginsel drie soorten ondervloeren onderscheiden – die allemaal verscheidene varianten bieden – namelijk: een betonnen of cementen ondervloer, een houten ondervloer of een ondervloer gemaakt van tegels.

Het is van groot belang dat je de juiste ondervloer voor je vloerbedekking kiest wanneer je wilt dat deze van een lange levensduur geniet.

Een ondervloer voor iedere vloerbedekking

Ieder type bedekking van je vloer in huis vraagt om een ander soort ondervloer. Echter, niet alleen het type vloerbedekking, maar ook de ondergrond van de kamer bepaald welke ondervloer het meest geschikt is voor je situatie.

Zo vraagt een ondergrond met geïntegreerde vloerverwarming om een hiervoor geschikte ondervloer.

Het geeft bovendien ook ondervloeren mét vloerverwarming – voor extra comfort. Naast de vloer en de ondergrond speelt ook de woonsituatie een rol. Wanneer je bijvoorbeeld in een appartement woont, neem je het liefst een ondervloer die het geluid dempt.

Het belang van een ondervloer

Het aanleggen van een ondervloer onder je gewone vloer is om meerdere redenen van belang. Zo zorgt een ondervloer ervoor dat je woning aan de onderkant goed geïsoleerd is – dit betekent geen koude voeten meer én lagere stookkosten.

Ook vangt een ondervloer vocht op. Verder verlengt een ondervloer de levensduur van de vloer die eroverheen ligt. Bovendien maakt het lopen over je vloer minder geluid. Een ondervloer biedt dus genoeg profijt.

Voor een ruime keuze aan ondervloer voor laminaat, zie deze link: https://www.parket-winkel.be/categorie/ondervloeren/