ABNY
Image default
Bedrijven

Hoogsensitiviteit

 

Iedereen zit weleens niet zo lekker in zijn vel. Er zijn dagen waar het beter gaat met je emotionele toestand dan andere. Dat is niet per definitie slecht. Het is juist de balans tussen goed en slecht kunnen voelen die ons menselijk maakt. Als men bijvoorbeeld altijd gelukkig zou zijn, zou men dan dit gevoel nog wel als gelukkig kunnen beschrijven. Gevoelens, emoties en mentale toestand zijn moeilijke onderwerpen die per persoon erg kunnen verschillen. Want hoe weet je nou precies het verschil tussen een tijdelijke mentale dip of een structureel probleem? Als je je structureel slecht voelt is het belangrijk om meer informatie op te doen en contact op te nemen met een professional.

 

Er komt met de dag meer informatie vrij over chronische mentale stoornissen of problemen waardoor ze beter te constateren en behandelen zijn. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijk dat je een hoogsensitief persoon (HSP). Dit houdt in dat je extreem gevoelig bent voor externe factoren zoals prikkels en indrukken. Het is mogelijk om te testen of u HSP heeft door een hooggevoeligheid test af te leggen.

 

HSP is wel te behandelen en onder begeleiding is het mogelijk om goed ermee om te gaan. Zo zijn er coaching sessies te volgen. Deze duren tussen de zes tot acht uur. Dit is best lang, maar het is belangrijk om net zo lang door te gaan tot de problemen aan het licht komen en dat alles besproken wordt. Lange sessies zijn goed vol te houden door voldoende pauzes te houden gedurende de dag. Als u het idee heeft dat u mogelijk hooggevoelig kan zijn is het belangrijk dit op te pakken en een afspraak te maken om dit te testen. Wellicht heeft u niet HSP, maar in de praktijk komt vaak voor dat een gesprek en coaching een positief effect kan hebben op uw gemoedsstand.

https://onesessioncoaching.nl