ABNY
Image default
Woning en Tuin

Een huis inrichten: de basisregels

Ontwerpers hebben niet een geheim boek waar ze hun inspiratie uit halen. Er zijn geen snelle of harde wetten die bepalen hoe een huis of kamer moet worden ingericht. Iedereen heeft een bepaalde creativiteit of houdt er van om iets te verbeelden. Iedereen heeft een bepaalde droom, onderzoekt dingen of volgt zijn intuitie. Dat gezegd hebbende, is het zeker zo dat er bepaalde basisregels zijn die verzekeren dat u telkens weer een goed resultaat krijgt. Dit zijn basisregels die zijn beproefd en bewezen. Het zijn geen trucjes of vaardigheden die jaren nodig hebben om onder de knie te krijgen. Iedereen kan ze uitvoeren vanaf dag een. Beschouw dit als de basis voor het ontwikkelen van uw eigen intuitie.

Deze 3 simpele basisregels kunt u al direct in praktijk brengen.

 

Kies de verfkleur als laatste

Veel mensen willen graag al de kleur van het interieur kiezen voordat ze een huis betrekken. Dat klinkt logisch. Het lijkt perfect om een huis te betrekken waarvan de muren al zijn geverfd. Dit kunt u doen, maar is niet ideaal.

Er zijn duizenden kleuren met verschillende tinten en kleurstellingen en deze variaties zien er in elk huis weer anders uit. Dit komt doordat de lichtval in elk huis weer anders is. In uw huidige huis kan een bepaalde kleur mooi lijken, maar in uw nieuwe huis niet. U wilt een kleur uitzoeken dit goed past bij uw kunst, meubels en andere luxe woonaccessoires. U kunt pas de juiste kleur kiezen als alles is uw huis staat.

Geef uw meubels de ruimte

Zet niet te veel meubels in een kamer. Sfeervol wonen wordt bereikt door ruimte om in te bewegen. Dit is goed nieuws als u slechts een klein budget heeft. U hoeft niet alle ruimte op te vullen met meubels en spullen. Besteedt uw budget aan minder meubels en meer aan kwalitatief betere woonaccessoires en meubelen. Uw kamer zal er een stuk gezelliger uit zien dan dat hij volgezet is met spullen van de rommelmarkt.

Hang kunst of schilderijen op de juiste hoogte

Ateliers en musea hangen kunst op ooghoogte. Dat betekent tussen de 144 cm en 152 cm. Dit is precies wat u thuis ook moet doen. Als een kamer erg hoog heeft u vaak de neiging om kunst hogen te hangen, maar onthoudt goed dat de hoogte moet relateren aan de menselijke schaal en niet de grootte van de kamer.

Deze bovenstaande tips zijn makkelijk om toe te passen in uw huidige woning, dus niet alleen als u gaat verhuizen. Bent u op zoek naar inspiratie voor uw woonkamer? Breng dan een bezoek aan onze website. Hier kunt u ook terecht voor mooie tuindecoratie.

https://mooiemeubeltjes.nl